Anssi Koivuranta muutti Lahteen

Kolme vuotta Ounasvaaran kupeessa Rovaniemelllä majaillut mäkihyppääjä Anssi Koivuranta on muuttanut Lahteen. Syyksi hän sanoo Lahden keskeisemmän sijainnin erityisesti ulkomaille suuntautuvien kilpailumatkojen aikana.

urheilu
Anssi Koivuranta
Anssi Koivuranta esitteli kitaristin taitojaan Simerockissa 2009. Häntä haastattelee Jarmo Siivikko.

Anssi Koivurannan mukaan Rovaniemellä asuessa kilpailumatkojen lähtö- ja paluupäivinä hän joutui turhan usein viettämään ylimääräisen yön Helsingissä. Se oli pois harjoittelusta. Hän pääsi kotiin Rovaniemelle vasta seuraavana päivänä kun muut jo vetivät täysillä treenejä.

Rovaniemellä hyvät olosuhteet

Samaan aikaan Koivurannan muuton kanssa Rovaniemen kaupunki ilmoitti korjaavansa Ounasvaaran HS 100 mäen vauhtiladun nykyaikaiseksi jääladuksi. Uutta suurmäkeä ei Rovaniemen suunnitelmiin kuulu.

Anssi Koivurannan mukaan olosuhteet olivat Rovaniemellä hyvät, eikä hänen lähtönsä liity niinkään Rovaniemen harjoitusolosuhteisiin.

- Rovaniemellä on erittäin hyvä valmennuskeskus juuri omaehtoiseen harjoitteluun. Sitä jää oikeastaan jopa kaipaamaan, sillä sieltä sai aina sellaisen avun kuin tarvitsi, Anssi Koivuranta sanoo.

Toisaalta Koivuranta toteaa kuitenkin, että Lahdessa on aivan uusi modernin profiilin omaava suurmäki ja Lahden HS 100 mäkikin on modernimpi kuin Ounasvaaran vastaava.

Tuplakotikisat 2017

Paljon suurempi syy, kuin olosuhteet, Koivurannan asuinpaikan vaihtoon ovat Lahdessa pidettävät hiihdon maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2017. Hyppääjän haaveena on saada edustaaa Suomea niissä.

- Olisi aivan mahtavaa saada osallistua Lahden MM-kotikisoihin nimenomaan kotoa käsin ja edustaa Suomea. Ne olisivat todelliset tuplakotikisat, hehkuttaa Anssi Koivuranta.

Kolme vuotta on kuitenkin pitkä aika urheilijan elämässä. Anssi Koivuranta toivookin kaiken menevän hyvin ja loukkaantumisien jättävän hänet rauhaan, silloin olisi mahdollisuuksia menestyäkin.