1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Juuka

Juuka jatsaa ympäri kylää – äänessä tähdet ja muskarilaiset

Juuka jatsaa -festivaalilla kuullaan muun muassa soulia ja suomenkielistä pop- ja roots-musiikkia. 8.-13.6. eri puolilla kirkonkylää kuullaan muun muassa Osmo Ikosta, Samae Koskista ja Johanna Iivanaista.

Juuka
Johanna Iivanainen.
Juha Reunanen

Toista kertaa järjestettävä jazz-festivaali kokoaa Juukaan esiintymään tunnettuja nimiä ja tuoreempiakin tekijöitä.

- Tunnelmaa löytyy, hyvää mieltä ja positiivista asennetta. Vielä hyvä kun tämä on näin pieni festari. Kun verrataan näihin isoihin rockfestivaaleihin, niin täällä on ihan erilainen meininki, kuvailee festivaalin tuottaja Helleka Tallgren.

Festivaalin yhteydessä järjestetään myös Juuan musiikkileiri. Leirille on tulossa 100 leiriläistä, jotka saavat oppia festivaalin esiintyjiltä työpajoissa. Lisäksi leiriläiset esiintyvät muun muassa terveyskeskuksessa, Ellinkulmalla ja kaupassa.

Musiikki soi eri puolilla kirkonkylää

Festivaali alkaa sunnuntai-iltana Juuan kunnantalolla pidettävässä avajaiskonsertissa. Tiistaina Myllymuseolla nautitaan soulin sävelistä Osmo Ikosen ja juukalaislähtöisen Anna Halmetojan tahdissa.

- Jokainen keikkapaikka tuo hyvin omanlainsensa tunnelman, Tallgren lupaa.

Keskiviikkona Seurojen talolla esiintyvät Samae Koskinen ja Minna Rusanen. Torstaina konserttipaikkana on Juuan kirkko, jossa kuullaan Johanna ja Mikko Iivanaista jousikvartetti Kaiun säestämänä.

- Johanna Iivanaista kovasti toivottiin tänne esiintymään viime vuoden tapahtuman jälkeen. Onneksi hän pääsi tulemaan, Tallgren iloitsee.

Perjantaina 13.6. Juuan liikunta- ja kulttuuritalolla pyörähtää käyntiin vielä lasten musiikkisirkus. Siellä monenlaista sirkusaiheista musiikkia esittävät musiikkileirin musiikkileikkikoululaiset, rytmipajalaiset ja kamariorkesteri. Konsertin jälkeen yleisökin saa kokeilla soittimia ja lapset pääsevät seikkailuradalle.

Lue seuraavaksi