Digita lupaa TV:n teräväpiirtolähetykset Pohjois-Karjalaan viimeistään 2017

TV-ohjelmien välittämisestä vastaava Digita lupaa, että HD-lähetykset saadaan ilmoille Kolilta viimeistään vuonna 2017. HD-lähetyksiin siirtyminen ei vaadi kotitalouksilta erikoiskalustoa.

teräväpiirtotelevisiot
Uutistenlukija lukee uutisia TV1-kanavalla.
Harri Vähäkangas / Yle

Televison HD- eli teräväpiirtolähetyksiä antennitalouksiin saadaan Pohjois-Karjalassa odotella enimmillään vielä pari vuotta.

TV-ohjelmien välittämisestä vastaava Digita lupaa, että HD-lähetykset saadaan ilmoille Kolilta viimeistään vuonna 2017.

Digitan TV-liiketoimintapäällikkö Hanna Niiranen kertoo, että tarkkaa aikataulutusta lähetysten aloittamisesta ei ole vielä Pohjois-Karjalan osalta tehty.

– Todennäköisesti aloitamme Kolin HD-lähetykset aikaisemmin, aikataulua ei vielä ole tehty. Uskoisin kuitenkin, että lähetykset alkavat jo ennen vuotta 2017.

Niirasen mukaan HD-lähetyksiin siirtyminen ei vaadi kotitalouksilta erikoiskalustoa, kuten esimerkiksi uusia antenneja.

– Vastaanottimen tulee olla Antenna Ready HD, koska tällä merkinnällä olevilla vastaanottimilla voidaan varmasti vastaanottaa HD-lähetyksiä.

– Helpoiten kuluttajat voivat testata vastaanottaako televisio tai digiboksi HD-lähetyksiä on se, että kääntää HD-laatuiselle tv-kanavalle. Kanava näkyy jos vastaanotin vastaanottaa HD-laatuisia tv-lähetyksiä.

Teräväpiirtolähetyksiä on voinut katsella osissa maakunta jo pari vuotta, matkapuhelinoperaattori DNA aloitti HD-lähetykset Kontiolahden Pyytivaaralta keväällä 2012.

Tästä Digitan näkyvyysaluekarttoihin (siirryt toiseen palveluun)

DNA:n teräväpiirtolähetysten näkyminen Pohjois-Karjalassa (siirryt toiseen palveluun)