1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulun poliisi tutkii viiden lapsen tai sikiön kuolemaa

Oulun poliisi sai tiistaina ilmoituksen kerrostalon kellarikomerossa olevista, voimakkaasti haisevista pakkauksista. Poliisi löysi pakkauksista viiden lähes täysiaikaisen sikiön tai lapsen ruumiit.

Kotimaan uutiset
Kartta
Yle

Poliisi tutkii viiden lapsen tai sikiön kuolemaa Oulussa.

Oulun poliisi kertoo, että se sai tiistaina ilmoituksen, jonka mukaan erään kaupungin keskustan kerrostalon kellarikomerosta oli löydetty voimakkaasti haisevia pakkauksia. Poliisi löysi pakkauksista viiden lähes täysiaikaisen sikiön tai lapsen ruumiit.

Tapahtumapaikalla poliisille ilmoittautui oululainen 35-vuotias nainen, joka kertoi pakkausten sisältävän kolmen lapsen ruumiit, jotka hän oli synnyttänyt kotonaan kymmenen vuoden aikana. Nainen on nyt pidätetty.

Tutkimuksissa ilmeni, että pakkaukset pitivät sisällään viiden lapsen tai sikiön ruumiit, joista osa oli pahoin hajonnut.

Poliisin mukaan sikiöiden tai lasten ikää ei tässä vaiheessa pystytä tarkasti sanomaan. Tämän hetkisen käsityksen mukaan kyseessä ovat lähes täysiaikaisten sikiöiden tai lasten ruumiit, jotka ovat useita vuosia vanhoja.

Poliisi tutkii asiaa tällä hetkellä tappona. Asiaa selvitetään erilaisilla teknisillä tutkimuksilla sekä naisen ja hänen läheistensä kuulusteluilla. Lisäksi suoritetaan oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia, joiden tarkoituksena on selvittää epäiltyjen surmien tapahtuma-ajat ja lasten tai sikiöiden iät.

Nainen on kuulustelussa kertonut synnyttäneensä lapset tai sikiöt kotonaan kuolleina ja säilyttäneensä ruumiit. Hän ei ole pystynyt kertomaan järjellistä syytä teolleen.

Poliisi arvioi, että tutkimusten valmistuminen tulee viemään kuukausia.

Lue seuraavaksi