Huittinen säästää – Lauttakylän koulun remonttia lykätään

Lauttakylän koulun oppilaat ovat tällä hetkellä evakossa Huhkolinnan pihalla. Evakko on muodostumassa odotettuakin pidemmäksi säästöjen takia.

Huittinen
Lauttakylän koulun evakkorakennus
Juho-Aleksi Lepistö / Yle

Huittisten Lauttakylän koulun remontti tai uuden koulun rakentaminen siirtyy useilla vuosilla. Kaupunki on tekemässä säästöohjelmaa, koska velkaantuminen on lisääntymässä rajusti.

Lauttakylän koulu on tällä hetkellä väistötiloissa Huhkolinnan pihalla sisäilmaongelmien takia. Suunnitelmia uusien koulutilojen rakentamisesta tehdään Huittisissa vasta aikaisintaan vuonna 2018.

Säästöohjelma käsittelyyn

– Taloustilanteemme on heikentynyt nopeasti, ja joudumme etsimään säästöjä. Eivät väistötilat tietenkään vastaa nykyaikaisen uuden koulun tasoa, mutta on ajateltava talouspuolta, kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa sanoo.

Eivät väistötilat tietenkään vastaa nykyaikaisen uuden koulun tasoa, mutta on ajateltava talouspuolta

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa

Peltomaan mukaan Huittisten taloustilanne on vielä kohtuullinen, mutta velkamäärä on kasvamassa kolmessa vuodessa kolminkertaiseksi, jos mitään ei tehdä.

Säästöjä haetaan myös sulkemalla Vampulan hammashoitola ja tekemällä muita, pienempiä säästötoimenpiteitä. Syksyllä pohditaan myös lomautuksia ensi vuodeksi, mutta irtisanomisia Huittisissa ei aiota tehdä.

Huittisten säästöohjelmassa on jo otettu huomioon myös lähivuosina tulevat todennäköiset valtionosuuksien leikkaukset.