Uusi ihmettelynaihe maailmalla: joensuulainen saunalautta

Viime kesänä maailmalla ihmeteltiin suomalaista äitiyspakkausta, jonka pahvilaatikko toimii vauvan sänkynä. Nyt eri puolilla maailmaa kummastuttaa joensuulainen saunalautta, johon mahtuvat muun muassa riippukeinut ja grillit. Joensuulaismies on saanut yhteydenottoja muun muassa Italiasta, Japanista ja Ranskasta.

ilmiöt
Saunalautta.
Saunalautta

Britannian suurimpiin kuuluvan lehden verkkosivuilla esitellään suurin kuvin joensuulaista saunalauttaa. Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) kehuu lauttaa nerokkaaksi ja esittelee, mitä kaikkea lautalla voi harrastaa. Saunan lisäksi lautalta löytyvät muun muassa riippukeinut, grilli, näkötorni ja trampoliininkin kyytiin saa mahdutettua.

- Joku oli laittanut kuvan lautastamme netin Reddit-palveluun, josta tieto lähti leviämään, kertoo lautan "isä" Santeri Hiltunen.

Heineken haluaisi tehdä jutun Facebook-sivulleen, jolla on yli 17,6 miljoonaa tykkääjää

Santeri Hiltunen

Nyt lautasta on kyselty ympäri maailmaa. Juttupyyntöjä on tullut niin paljon, että moneen omistajat ovat joutuneet vastaamaan kielteisesti. Kiinnostusta on ollut esimerkiksi Iso-Britanniassa, Japanissa, Ranskassa ja Italiassa.

- Muun muassa matkailu- ja design-lehdet ovat ottaneet yhteyttä. Lisäksi Heineken haluaisi tehdä jutun Facebook-sivulleen, jolla on yli 17,6 miljoonaa tykkääjää, Hiltunen kertoo.

Ensimmäisen saunalauttansa Hiltunen rakensi 10 vuotta sitten. Nykyisen lautan hän rakensi neljä vuotta sitten ystäviensä kanssa. Onko vielä tulossa kolmaskin lautta?

- Kyllä on suunnitteilla. Siihen tulee pieniä lisäyksiä, joita olemme miettineet, Hiltunen myhäilee.