1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oulun poliisi: Mahdollisista lapsisurmista epäilty nainen on perheellinen

Epäillyn perheelle ja muulle lähipiirille asia on tullut järkytyksenä. He eivät tienneet asiasta mitään. Poliisi tutkii tapausta tappona, koska sikiöt olisivat olleet tiettävästi elinkelpoisia.

Kotimaan uutiset
Oulun poliisin rikoskomisarion Seppo Leinonen.
Oulun poliisin rikoskomisario Seppo Leinonen kertoi keskiviikkona tapauksen yksityiskohdista.

Mahdollisista lapsisurmista epäilty nainen on naimisissa ja hänellä on myös elossa olevia lapsia. Nainen on myös työelämässä.

Tapaus selvisi, kun poliisi oli pyydetty tiistaina puolen päivän aikaan oululaisen kerrostalon kellariin selvittämään outoa hajua.

- Poliisi pyrki selvittämään, mitä haisevissa pakkauksissa oli. Tapahtumapaikalla ilmoittautui nyt meillä pidätettynä oleva nainen, joka sanoi pystyvänsä kertomaan, mitä pakkaukset sisältävät, rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisista kertoo.

Epäillyn perheelle ja muulle lähipiirille asia on tullut järkytyksenä.

Äiti oli muuttanut Oulun keskustassa sijaitsevaan taloon vastikään ja tuonut ruumiit mukanaan. Nyt tutkitaan muun muassa sitä, miten ruumiiden löytymisessä on kestänyt näin kauan.

- Yksi kysymys on myös, missä ruumiita on aiemmin säilytetty, Leinonen sanoo.

Nainen on kertonut synnyttäneensä viisi kuollutta lasta kotonaan yksinään.

Tapauksen tutkinta jatkuu pidätetyn naisen kuulusteluilla. Myös naisten läheisiä on kuultu.

Niinikään oikeuslääketieteelliset tutkimukset jatkuvat.

- Tapausta tutkitaan tappona, koska sikiöt olivat jo niin kehittyneitä, että jos he olisivat syntyneet normaalisti, he olisivat olleet elinkelpoisia, Leinonen kertoo.

Oulun kaupungin sosiaalijohtaja Arja Heikkinen pitää tapausta erittäin surullisena. Vielä ei ole tietoa siitä, onko nainen ollut esimerkiksi sosiaalitoimen asiakkaana.

- Jos nainen on ollut asiakkaana, emme tietenkään voisi sitä tietosuojasyistä kertoa, Heikkinen toteaa lyhyesti.

Lue seuraavaksi