Saksa yrittää houkutella lisää sotilaita riviin tarjoamalla päiväkotipalveluita ja mukavampia kasarmeja

Bundeswehrin uudistamiseen on määrä käyttää viiden seuraavan vuoden aikana 100 miljoonaa euroa. Uudistusohjelma on herättänyt Saksassa arvostelua.

Ulkomaat

Saksa yrittää houkutella kansalaisiaan ammattiarmeijansa riveihin tarjoamalla päiväkotipalveluita, aiempaa paremmin sisustettuja kasarmeja ja pääsyä internetiin. Bundeswehrin uudistamiseen kuuluu myös joustavampien työaikojen tarjoaminen ja säännöllisten pakkomuuttojen vähentäminen.

Saksa luopui yleisestä asevelvollisuudesta vuonna 2011, ja nyt sen pitäisi löytää vuosittain noin 60 000 ammattiarmeijaan haluavaa.

– Haluamme parhaat. Koulutetuille nuorille on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja ja he voivat valita sen työnantajan, joka tekee kiinnostavimman tarjouksen, puolustusministeri Ursula von der Leyen perustelee muutoksia.

Bundeswehrin uudistamiseen on määrä käyttää viiden seuraavan vuoden aikana 100 miljoonaa euroa.

Uudistusohjelma on herättänyt Saksassa myös arvostelua. Kenraali evp. Harald Kujatin mukaan uudistussuunnitelman ovat laatineet ihmiset, jotka eivät tunne Saksan puolustusvoimia. Hänen mukaansa rahat olisi järkevämpää käyttää sotilastarvikkeiden hankintaan.

– Sotilaiden perheille on päiväkoteja tärkeämpää tietää, että sotilaiden turvallisuuden varmistamiseksi tehdään kaikki mahdollinen, Kujat toteaa Süddeutsche Zeitung -lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: AP