1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Huovinen Oulun lapsisurmista: Kenellekään toiselle ei koskaan saa käydä näin

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen lupaa, että viranomaisten rooli Oulun lapsisurmiin johtaneissa tapahtumissa selvitetään. Hänen mielestään palveluissa pitää pyrkiä siihen, että ongelmat tunnistetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Kotimaan uutiset
Peruspalveluministeri Susanna Huovinen.
Peruspalveluministeri Susanna Huovinen.Yle

Oulun lapsisurmat ovat järkyttäneet peruspalveluministeri Susanna Huovista (sd.). Oululaisen kerrostalon kellarista löytyi keskiviikkona viiden vauvan jäännökset.

– Tavoitteena pitää olla, että kenelläkään toiselle ei koskaan enää kävisi näin, Huovinen sanoo.

Hän huomauttaa kuitenkin, että ei tunne tapauksen yksityiskohtia. Poliisin mukaan surmista epäilty nainen on naimisissa, hänellä on lapsia, ja hän on työelämässä.

– En pysty ottamaan kantaa, onko palvelujärjestelmässä ollut joku puute, jonka vuoksi ei ole kyetty auttamaan ajoissa tai huomattu tätä tilannetta.

– Meidän täytyy tarkasti katsoa, että mitä tässä on tapahtunut ja selvittää yksityiskohdat. Jos viranomaisten tai ammattilaisten välillä on ollut tiedonkatkoksia, josta on johtunut joitakin asioita, niin tällaisiin pitää pystyä puuttumaan. Se on selvä, peruspalveluministeri Susanna Huovinen lupaa.

Nainen on kertonut synnyttäneensä viisi kuollutta lasta kotonaan yksinään.

– Kaiken kaikkiaan palveluissa pitää pyrkiä siihen, että ongelmat tunnistetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ja niihin löydetään myös apua. Se ei voi olla pelkästään viranomaisen rooli. Tarvitaan myös lähipiirin apua ongelmien huomaamisessa ja havaitsemisessa.

Lue seuraavaksi