Israelin asutusministeri haluaa uusia asuntoja palestiinalaisalueille

Palestiinalaiset vaativat Yhdysvalloilta toimia Israelin siirtokuntapolitiikkaa vastaan.

Ulkomaat
Näkymä Itä-Jerusalemista.
Näkymä Itä-Jerusalemista.Abir Sultan / EPA

Israelin asutusministeri Uri Ariel on pyytänyt tarjouksia puolentoista tuhannen uuden asunnon rakentamiseksi Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin.

Asunnoista 1 100 on tarkoitus rakentaa Länsirannalle ja 400 Itä-Jerusalemiin. Asiasta kertoo israelilaislehti Haaretz nettisivuillaan.

Arielin mukaan uusien asuntojen rakentaminen olisi oikea reaktio Palestiinan uudelle "terroristiselle hallitukselle". Hän viittaa palestiinalaisjärjestöjen Fatahin ja Hamasin yhteishallitukseen, joka vannoi virkavalansa maanantaina.

Pääministeri Rami Hamdallahin hallituksessa on muun muassa viisi ministeriä Gazan kaistaleelta, jota Hamas hallitsee. Israel ja Yhdysvallat pitävät Hamasin terroristijärjestönä.

Israel on tehnyt selväksi, että se ei aio tunnustaa hallitusta.

Ariel korosti myös, että Israelilla on oikeus ja velvollisuus rakentaa "kaikkialle maahan". Ariel edustaa hallituksessa äärioikeistolaista Juutalainen koti -puoluetta, joka vastustaa palestiinalaisvaltiota.

Palestiinassa ollaan tuohtuneita Israelin uusista siirtokunta-aikeista. Presidentti Mahmud Abbasin avustaja Nimr Hammad sanoo, että Yhdysvaltojen täytyy nyt ryhtyä vakaviin toimiin Israelin hallitusta vastaan.

Lähteet: AFP