Katso video: Paraatihevosella pitää olla hyvät jalat ja pää

Hyvä paraatihevonen on kylmähermoinen eikä turhia hötkyile. Joukko ratsukoita on mukana varusmiessoittokunnan paraatissa torstaina Lahdessa. Kurkistimme kulissien taakse, kun hevoset viettivät lepohetkeään.

ilmiöt
Suomenhevosia rivissä.

Puolustusvoimain lippujuhlapäivä jatkuu Päijät-Hämeessä maanpuolustuksen teemaviikkona. Vaikka varuskuntatoiminta Lahdessa päättyykin Hennalan lakkautuksen myötä, ratsumieskilta pitää lippua korkealla ja vaalii kunniakkaasti ratsuväkiperinteitä.

Ratsumieskillassa on mukana nykyään myös naisia. Keskikiviikkona ohimarssissa oli mukana kuusi ratsukkoa ratsumieskillan Lahden eskadroonasta, mutta valmius on yhdeksään, kertoo joukon vetäjä Kari Koski.

Lahden kilta tekee yhteistyötä Kylä-Hentilän tallin kanssa, joka toimii Hentilän sukutilalla, Hollolan Jarvalan kylässä. Outi Sairanen Kylä-Hentilän talleilta kertoo, että talli keskittyy entistä enemmän suomenhevosiin.

Puolustusvoimain lippujuhlassa mukana ollut joukko nähdään yhdessä varusmiessoittokunnan kanssa torstai-illan paraatissa ja näytöksessä Sibeliustalon parkkipaikalla Lahdessa. Paraati lähtee liikkeelle Trion kulmilta kello 17.

Ratsuväen esitys on Sibeliustalon parkkipaikalla kello 17.30.

Ratsumiehet Lahdessa.
Tuija Veirto / Yle