Liitto-Lehdistö -ottelun pelaajat valittu

Suomen parhaat naispesäpalloilijat pelaavat 18.6. Viinijärvellä Liitto-Lehdistö ottelussa. Viinijärven Urheilijat saivat perinteisen arvo-ottelun järjestettäväkseen osana seuran 100-vuotis juhlavuotta.

Naisten Superpesis
ViUn Niinä Härkönen, Antti Yli-Saunamäki ja Saara Suomalainen
Esa Pietarinen / Yle

Liiton joukkueen kokoamisesta vastasi viime kaudella pelaajauransa Lapualla päättänyt Sanna Luoma ja Lehdistön joukkueen kokosi sanomalehti Karjalaisen urheilutoimituksen esimies Heikki Arppi.

Liiton joukkueen peliä johtavat Jukka Liikala ja Timo Kankaanpää. Kaksikko on luotsannut Lapuan Virkiän kolmeen perättäiseen Suomen mestaruuteen. He juhlivat myös Liiton voittoa edellisessä Liitto-Lehdistö ottelussa Turussa 2012.

Lehdistön peliä luotsaa ensimmäistä kauttaan naisten superpesiksessä pelinjohtajana toimiva Viinijärven Urheilijoiden Antti Yli-Saunamäki, aisaparinaan ViUn kakkospelinjohtaja Laura Jehkonen.

Liiton joukkue: Kira Andersson, Virpi Hukka, Emma Nieminen, Tiina Tolonen Jyväskylän Kirittäret. Jenna Kammi-Rahnasto, Janette Lepistö, Elina Mäki, Emmi Viitala Lapuan Virkiä. Miia Karppanen Rauman Lukko, Inka Pietilä ja Saara Suomalainen Viinijärven Urheilijat. Jenny Määttä Vuokatin Veto.

Lehdistön joukkue: Niina Härkönen Viinijärven Urheilijat. Riikka Karppinen Vuokatin Veto, Essi Kylli Kempeleen Kiri, Enni Kylä-Kause ja Saija-Maria Saari Lapuan Virkiä.Milla Lindström, Susanna Puisto ja Carita Toiviainen Porin Pesäkarhut. Mirka Rintamäki ja Hanna Väisänen Rauman Lukko.Hanne Parviainen Lappeenrannan Pesä Ysit. Niina Taipale Mansen Räpsä.

Valintatapa uusiksi

Aikaisempina vuosina valinnoissa Liitto on poiminut parhaat pelaajat päältä ja Lehdistö sai koota joukkueensa sen jälkeen. Lehdistön valitsija Heikki Arppi pitää tänä vuonna käyttöön otettua valintatapaa hyvänä.

– Nyt kun ensimmäistä kertaa tehtiin niin, että Liitto valitsi ensin neljä ja sitten Lehdistö seuraavat neljä ja niin edelleen kunnes 12 oli täynnä. Se oli todella mielenkiintoista. Piti jatkuvasti asettua vastustajan ajatuksiin, ketä hän tarvitsee ja ketä minulle jää.

Tämä valintatapa tekee ottelusta varmasti tasaisemman

Heikki Arppi

– Meillä oli Liiton valitsijan Sanna Luoman kanssa jatkuva sähköposti yhteys. Sovittiin aikatauluista mihin mennessä hän ilmoittaa neljä valittua pelaajaa ja minulle jäi yleensä vuorokausi aikaa ilmoittaa omat neljä.

– Tämä valintatapa tekee ottelusta varmasti tasaisemman. Meillä on seitsemän Itä-Länsi pelaajaa, heillä viisi, joten kyllä Lehdistön joukkue on erittäin tasokas, sanoo Arppi.

Liitto-Lehdistö ottelu Viinijärven pallokentällä 18.6. klo 18.