1. yle.fi
  2. Uutiset

Hakaniemen metroasema remonttiin syksyllä – tältä näyttää uusi asema

Aseman lippuhallin tilat peruskorjataan ja Hakaniemen torin puoleiset sisäänkäynnit uusitaan. Remontin jälkeen alueella pitäisi olla enemmän tilaa kevyelle liikenteelle.

remontti
Havainnekuva Hakaniemen torin uudesta sisäänkäynnistä.
Havainnekuva Hakaniemen torin uudesta sisäänkäynnistä.PES-Arkkitehdit Oy

Asema on tullut peruskorjausikään ja kärsinyt aiemmin myös kosteusvaurioista. Peruskorjauksessa metroaseman lippuhallin tilat puretaan ja tilalle rakennetaan laajemmat ja monipuolisemmat liiketilat.

Korjauksen yhteydessä myös Siltasaarenkadulla oleva sisäänkäynti siirretään kadulta kiinteistön sisälle. Tämän pitäisi helpottaa muun muassa pyöräliikennettä.

– Siihen ei ole oikein sopinut pyörätietä laittaa, koska metroaseman sisäänkäynti haukkaa siitä usean metrin levyisen kaistan. Nyt kun tämä siirretään kiinteistön sisään, niin siitä vapautuu tilaa, että sitä pystytään kehittämään muun muassa tällaisella pyöräkaistalla, sanoo HKL:n infrapalvelujen yksikönjohtaja Juha Saarikoski.

Remontti valmistuu kesällä 2016

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti urakasta keskiviikkona. Remontin on määrä maksaa noin 15,5 miljoonaa euroa. Peruskorjaus alkaa lokakuussa 2014 ja valmistuu kesällä 2016.

Lippuhallin ja sisäänkäyntien rakennustyöt on määrä vaiheistaa niin, että turvallinen ja esteetön kulkuyhteys metroasemalle säilyy koko remontin ajan. Hakaniemen metroaseman eteläinen sisäänkäynti on käytössä lippuhallin peruskorjauksen ajan.

Lue seuraavaksi