Keva: Kunnista katoaa 40 000 työpaikkaa

Työpaikat vähenevät, koska eläkkeelle jäävien tilalle ei läheskään aina palkata uusia työntekijöitä. Eniten työpaikkoja katoaa hallinnosta.

talous

Kunnista katoaa lähes 40 000 työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä, uskovat Kevan haastattelemat kuntien talous- ja rahoitusjohtajat.

Vuosittain kunnista jää eläkkeelle 16 000 ihmistä, ja Kevan tutkimuksessa haastatelluista johtajista vain puolet arvioi, että eläkkeelle jäävien tilalle palkataan uusia työntekijöitä.

Kunnissa oli viime vuoden lopussa 432 000 työntekijää. Eniten väkeä katoaa Kevan mukaan hallinnosta ja tekniseltä puolelta, sitten opetustoimesta. Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden määrän arvioidaan pysyvän ennallaan vuoteen 2020 saakka.

Kaksi vuotta sitten vastaavassa tutkimuksessa vielä yli 70 prosenttia haastatelluista arvioi, että eläkkeelle jäävien tilalle palkataan uusia henkilöitä.

– Muutosta vauhdittavia tekijöitä ovat julkisen sektorin rakenteiden uudistaminen, yksityisen ja julkisen sektorin roolien uudelleenajattelu sekä mittava eläkepoistuma, sanoo Kevan tutkimus- ja kehittämisjohtaja Pauli Forma tiedotteessa.

Yli 40 prosenttia vastaajista arvioi, että eläkkeelle jääneiden töitä ulkoistetaan yksityisille tuottajille.

– Seuraavan viiden vuoden kuluessa ulkoistaminen koskee eniten kuntien kiinteistöhuollon, talous- ja henkilöstöhallinnon sekä ruokahuollon palveluja, sanoo tutkimus- ja kehittämisasiantuntija Toni Pekka Kevan tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan uusia työntekijöitä palkataan asiantuntijoiden tilalle, mutta tukipalveluihin harvemmin.

Kevan toimintaympäristötutkimuksen kyselyyn vastasi 178 kuntien talous- ja rahoitusjohtajaa.** **Tutkimus tehtiin nyt neljännen kerran.