Salamyhkäinen uusi basisti palautti keski-ikäistyvälle Apulannalle nuoruuden innon

Uutta potkua saanut Apulanta on pitänyt bänditreenejä samalla hurmoksella kuin yhtyeen alkuaikoina: harjoitukset ovat venähtäneet päivittäin moneen tuntiin. Bändi valmistelee uutta levyään, jolle nauhoitetaan materiaalia kesällä keikkojen lomassa. Innon taustalla on rumpali Sipe Santapukin mukaan yhtyeen uusi basisti, joka esitellään yleisölle perjantaina.

kulttuuri
Apulanta laivalla.
Erno Laisi / Yle

Toukokuussa Apulannan jättäneen basisti Sami Lehtisen saappaat on täytetty. Yhtye esittelee yleisölle Lehtisen seuraajan keikallaan Kaarinassa kesäkuun ensimmäisenä perjantaina.

Uusi basisti on tosin jo heittänyt yhden keikan Apulannan kanssa tätä ennen – salaa.

– Se oli salakeikka. Siitä ei ollut juttuja missään eivätkä yleisön jäsenet ymmärtäneet, että meillä on siellä uusi basisti. Se meni ihan puikkoihin sinänsä, rumpali Sipe Santapukki myhäilee.

Santapukki varoo paljastamasta uudesta jäsenestä liikaa ennen virallista ensiesiintymistä. Jotain sentään irtoaa.

– Musiikillisesta annista on pakko sanoa, että kyseessä on todella taitava kaveri. Olen iloinen, että meillä on nyt pirun kova basisti. Se on avannut mulle rumpalina uuden maailman.

Heinolalaisbändin uusi vahvistus ei ole ennestään julkisuuden henkilö, mutta on kuitenkin soittanut ansiokkaissa ryhmissä ja isojen yleisöjen edessä, kuvailee Santapukki.

– Ihan noviisia ei voi tuolle tontille ottaa, koska sitten tulisi kakki housuun. Hänen on oltava bändissä täysipainoisesti, ei voi olla sivutöissä toisen projektin ohella.

Santapukki: Kokoonpanon vaihtuminen pakottaa tsemppaamaan

Apulanta lähtee kesän keikkarundille kunnianhimoisin ottein. Yhtye on harjoitellut parin kuukauden ajan jopa kuusi tuntia päivässä. Santapukin mukaan porukan uusi jäsen on palauttanut tekemiseen samaa intoa, jota miehillä oli uransa alkutaipaleella.

Ihan noviisia ei voi tuolle tontille ottaa, koska sitten tulisi kakki housuun.

Sipe Santapukki

– En muista, että teinivuosien jälkeen olisimme pitäneet kuuden tunnin bänditreenejä. Näillä kilsoilla on hienoa, että tuommoinen motivaatiosuihke on löytynyt taas. Aina, kun kokoonpanomme on vaihtunut, ne ovat olleet meille hyviä vuosia. Se pakottaa bändin panemaan parastaan.

Kesällä Apulannalla on parikymmentä keikkaa, syksyllä yhtyeestä julkaistaan historiikki ja lokakuussa tulee ulos kokoelmalevy. Tekeillä on myös uutta musiikkia.

Santapukin mukaan yhtye nauhoittaa uutta materiaalia kesällä keikkojen välillä. Julkaisun aika on sitten, kun kappaleita on kasassa tarpeeksi. Ajankohta on vielä auki.

– On hienoa lähteä uuden soittajan kanssa studioon, edellisiä basisteja väheksymättä. Uusi kaveri on niin taitava, että odotan studiosessioita innolla, rumpali sanoo.