1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingissä tehtiin leikkimielinen ennätys

Helsingin leikkipuistoissa leikittiin torstaina ennätys. Yhteensä 65 puistoon kerääntyi yhtä aikaa temmeltämään lähes 9 000 leikkijää. Tempauksella haettiin näkyvyyttä perinteisille yhteisleikeille, jotka jäävät nykyään helposti älypelien varjoon. 

leikki
lapset taputtavat lauluesitykselle
Yle/Saija Nironen

Helsingin leikkipuistoihin kerääntyi torstaina tuhansia lapsia ja aikuisia tavoittelemaan uutta ennätystä. Yhteensä 65 puistossa leikittiin ja laulettiin samat laulut hieman ennen puoltapäivää. Yhteensä 8 867 leikkijää keränneellä tapahtumalla haluttiin muistuttaa leikkimisen tärkeydestä.

– Leikkiminen ei ole häviämässä lasten elämästä, mutta yhteisleikeillä on nykyään paljon kilpailijoita. Kännykät, tietokoneet ja erilaiset pelivälineet yrittävät viedä aikaa perinteisiltä leikeiltä, sanoo Kallion alueen johtava leikkipuisto-ohjaaja Hannele Oja.

Puistoissa pyritään jättämään älypuhelimet taskuihin ja keskittymään yhteiseen tekemiseen.

– Suurimmassa osassa leikkipuistoista me pyrimme siihen, että puhelimilla ei koko ajan leikitä ja pelata, vaikka ne olisivatkin mukana. Sen sijaan ohjaajat järjestävät lapsille yhteisleikkejä sisällä ja ulkona, sanoo Oja.

Hänen mukaan vanhat suositut pelit kuten hippa, piilo ja kirkonrotta, ovat edelleen suosittuja.

Helsingissä leikkipuistohistoriaa on kertynyt jo sadan vuoden ajalta. Suomen Voimisteluopettajainliitto aloitti ohjatun toiminnan järjestämisen Helsingin leikkipuistoissa vuonna 1914. Kallion kaupunginosassa oleva Brahe on Helsingin ensimmäinen ympärivuotinen leikkipuisto.

– Kyllä ihmiset tarvitsevat yhteisöllisiä paikkoja, missä voivat tavata vertaisiaan. Usko kyllä, että leikkipuistoja tarvitaan myös seuraavat sata vuotta. Tietenkin me olemme ajan hermolla koko ajan, että mitä kaupunkilaiset haluavat, sanoo Oja.

Tämän kesän uutuutena Helsingin leikkipuistoista löytyy 11 viljelylaatikkoa, joita lapset pääsevät viljelemään vanhempiensa mukana.

Lue seuraavaksi