1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Oululaisnaisen mukaan useammalla kuolleista vauvoista oli sama isä

Poliisi tietää neljän kuolleen lapsen sukupuolen, mutta ei kerro sukupuolia julkisuuteen. Poliisin mukaan nainen oli harkinnut lasten ruumiiden hautaamista.

Seppo Leinonen poliisin tiedotustilaisuudessa.
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo, että nainen ei ole pystynyt antamaan järkevää selitystä ruumiiden säilyttämiselle.

Oulun kuolleiden vauvojen isien henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa. Lasten taposta epäilty nainen on kertonut, että useammalla vauvalla olisi ollut sama isä. Poliisi selvittää vauvojen isän tai isien henkilöllisyyttä.

Poliisi tietää neljän lapsen sukupuolen, mutta ei kerro lasten sukupuolia julkisuuteen. Poliisin mukaan on mahdollista, että jotkut vauvoista olisivat olleet kaksosia.

Poliisin mukaan on epäselvää, miksi nainen säilytti kuolleiden lasten ruumiit. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo, että nainen ei ole pystynyt antamaan järkevää selitystä ruumiiden säilyttämiselle.

Poliisin mukaan pakastin, joissa lasten ruumiita säilytettiin, on todennäköisesti kadonnut muuton aikana. Poliisi ei tiedä, missä pakastin on nyt.

Poliisin mukaan nainen oli harkinnut ruumiiden hautaamista. Leinosen mukaan nainen ei osaa antaa yksiselitteistä vastausta siihen, miksi hän ei ole tehnyt niin.

Myös lasten ruumiiden kuljettaminen muuton aikana herättää poliisin mukaan kysymyksiä.

Nainen on salannut raskautensa, mutta ei ole tiedossa, miten hän on siinä onnistunut, Leinonen kertoo.

Poliisin mukaan nainen on kertonut, että hänen raskautensa eivät näy juurikaan ulospäin. Hän on myös peittänyt raskauksia vaatetuksella, poliisi kertoo.