Lakeuden Kisat tuo Seinäjoelle jopa 100 000 kävijää

Seinäjoella käynnistyy tänään vuoden suurin työväen liikunta-, urheilu- ja kulttuuritapahtuma. Yhressä hyvää tuloo - Lakeuden kisoihin odotetaan 100 000 kävijää ja 10 000 aktiiviosallistujaa. Kisapasseja on myyty 7500 ja kolmen päivän aikana kisaillaan 50:ssä lajissa.

Seinäjoki
moukarinheittäjä kuvassa
EPA

Suomen Työväen Urheilululiiton, TUL:n järjestämissä kisoissa on lajeja laidasta laitaan mm. painia, jalkapalloa ja yleisurheilua. Mukana TUL:n tapahtumassa on myös virolainen 300 hengen tanssiryhmä.

Shakissa osallistujia on kymmenestä maasta. Kisoissa taistellaan TUL:n ja kansainvälisen työläisurheiluliiton CSIT:n shakkimestaruudesta.

Kisat aloittaa lasten ja nuorten cityleiri uimahalli-urheilutalon läheisyydessä. Eläkeläiset puolestaan kisaavat bocciaturnauksessa.

Iltaohjelma huipentuu spektaakkeliin Seinäjoki Areenalla

Urheilun ohessa on myös iltaohjelmaa. Esiintyjinä on muun muassa Mikael Gabriel ja Uniikki. Lisäksi oheisohjelmassa on muun muassa Alvar Aalto -kulttuurikävely valtiopäiväneuvos Markus Aaltosen opastamana.

Lauantai-ilta huipentuu Seinäjoki Areenassa näytökseen, jossa on mukana yli 2000 esiintyjää. Järjestäjät odottavat näytökseen 5000 katsojaa.