Uudet yrittäjät loivat reilussa kahdessa vuodessa peräti 2135 työpaikkaa Pirkanmaalla

Aloittavien yrittäjien neuvontapalvelu näyttää edistävän yritysten ja työpaikkojen syntyä. Uusien työpaikkojen luominen on palvelun avulla ollut kustannustehokasta.

Kotimaa
Nainen siivoaa käytävän lattiaa.
Yle

Tampereen kaupungin, yrittäjäjärjestöjen ja Pirkanmaan ELY-keskuksen toteuttama Perusta -palvelu on luonut parissa vuodessa 1916 yritystä ja kaikkiaan 2135 uutta työpaikkaa Pirkanmaalle.

Perustaan kuuluu esimerkiksi yhteistyön ja neuvonnan kehittäminen. Hankkeen päätyttyä toiminta jatkuu seudullisena yhteistyönä.

Palveluun kuuluvien Ensimetrin ja osuustoimintaneuvonnan yhteiskunnalliset vaikutukset ovat merkittäviä. Erityistä on myös uusien yhteistyörakenteiden kehittäminen.

– Perusta-hankkeessa on syntynyt yrityksiä kustannustehokkaasti. Idean omaavat asiakkaat ovat saaneet laadukasta ja tehokasta palvelua, jota on tuotettu yhdessä. Yksin ei olisi onnistuttu, kiittää Tredean toimitusjohtaja Päivi Myllykangas hankkeen tiedotteessa.

Työpaikan hinta vaihteli 417 ja 514 euron välillä

Yhden uuden työpaikan hinnaksi muodostui osuustoimintaneuvonnassa 417 euroa ja uusien yritysten aikaansaamat tuotot ja säästöt yhteiskunnalle ovat yli kahdeksan miljoonaa euroa vuositasolla.

Ensimetri-neuvonnassa uuden yrityksen hinnaksi muodostui 514 euroa. Hankkeen osaprojektien toimijat olivat osuustoimintaneuvonta, Ensimetri, yrityskummitoiminta ja Viestinvaihto-palvelu.

Perusta-hanke toimi heinäkuusta 2011 tämän vuoden helmikuulle saakka. Sen tarjoamia palveluita hyödynsi yhteensä 6543 henkilöä ja yrityksiä tuli mukaan 894. Hanketta rahoittivat Tampereen kaupunki seudun kunnat ja Pirkanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahaston varoin.