1. yle.fi
  2. Uutiset

Media: Putin vierailulle Itävaltaan – keskustelunaiheena Ukraina

Die Presse lehden mukaan Itävalta keskusteli Ranskan ja Britannian kanssa ennen kuin sopi vierailusta. Putin on parhaillaan Normandian maihinnousun muistojuhlassa, missä hän tapaa länsijohtajia ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä otti Krimin haltuunsa.

Ulkomaat

Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee loppukuusta Itävallassa keskustelemassa maan johdon kanssa Ukrainan tilanteesta, uutistoimisto AFP:n ja itävaltalaislehti Die Pressen viranomaislähteet kertovat.

Putinin on tarkoitus tavata presidentti Heinz Fischer ja liittokansleri Werner Faymann, lähteet sanovat. Vierailu on yksipäiväinen, lähteet Fischerin ja Faymannin toimistoista kertovat.

He sanovat, ettei vierailun ohjelmaa ole vielä määrätty, mutta yksi todennäköinen keskustelunaihe on Ukrainan tilanne.

Itävaltalaislehti Die Pressen mukaan vierailusta sovittiin kuukausia sitten. Tieto tuli julki vasta, kun Putin oli tavannut Ranskan presidentin François Hollanden ja Britannian pääministerin David Cameronin Ranskassa Normandian maihinnousun 70-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä.

He olivat ensimmäiset länsijohtajat, joita Putin sen jälkeen, kun maa otti haltuunsa Ukrainalle kuuluvan Krimin.

Die Presse kertoo, että Fischer keskusteli Ranskan ja Britannian kanssa ennen kuin sopi Putinin vierailusta.

Fischer tapasi tiistaina Ukrainan presidentiksi valitun Petro Porošenkon Varsovassa Puolassa. Fischerin on määrä osallistua Porošenkon virkaanastujaisiin Kiovassa sunnuntaina.

Torstaina Suomen ulkoministeriö kertoi, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov saapuu ensi viikolla vierailulle Suomeen.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi