1. yle.fi
  2. Uutiset

Superviikonloppu houkuttaa tuhannet Tampereelle – mihin näistä sinä aiot?

Tampereen festarikesä käynnistyy viikonloppuna rytinällä. Kaupunki täyttyy lukuisista tapahtumista, jotka tarjoavat muun muassa musiikkia ja urheilua sekä saarnaa ja sapuskaa. Tässä noin 20 parasta vinkkiä viikonlopulle.

Kotimaan uutiset
Tampere
Antti Eintola / Yle

Tampereella on tulevana viikonloppuna niin paljon ohjelmaa, että ihan hävettäisi jäädä kotiin tai suunnata jonnekin muualle.

Perjantaina voi nauttia jo viime viikonloppuna startanneenTampereen kitarafestivaalinannista. Festari jatkuu sunnuntaihin asti.

Itämaisen tanssin kesäfestivaalin annista voi nauttia perjantain ilitakonsertissa, jossa on mukana tanssiryhmiä eri puolilta Suomea. Ulkomaisen tähtiartistin pääesitys lauantaina on jo loppuunmyyty.

Vuoden 2014 kehitysvammaisten kulttuuripäivät Kultturellia! järjestetään myös Tampereella perjantaina ja lauantaina. Osana kulttuuripäiviä järjestetään jo kolmatta kertaa kehitysvammaisille suunnattu hyväntekeväisyyskonsertti Pilke Stay Up Late. Perjantaina Tullikamarin Pakkahuoneella ja Klubilla ovat esiintymässä mm. Sini Sabotage ja Kuningasidea.

Hien saa pintaan NMKY:n järjestämässä One Million Voices -tapahtumassa Koulukadun kentällä. Tapahtumassa pelataan yökoris-turnaus, mutta sen lisäksi luvassa on myös jalkapalloa, ultimatea ja salibandya. Paikalla myös Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden nuorisofoorumi ja lasten parlamentti ja partiolaisia.

Kovin ryppyotsaista musaa meillä ei täällä ole, kevyellä hard rock –linjalla mennään.

Timo Isomäki

Rokkaa Europen tahtiin

Tukan saa heilumaan Tampereen Eteläpuistossa South Park Festivalissa, mistä oli myös juttuaYle Uutiset Hämeen torstain tv-lähetyksessä. Perjantaista lauantaihin musiikillisesta annista vastaavat mm. W.A.S.P. ja Europe.

– Kovin ryppyotsaista musaa meillä ei täällä ole, kevyellä hard rock –linjalla mennään, kommentoi tapahtuman promoottori Timo Isomäki.

Musiikki on suunnattu aikuisempaan makuun, mutta ikärajaa South Parkiin ei ole.

– Toivotaan, että lapsiperheitäkin tulee paikalle ja vanhemmat näyttävät lapsille, mitä musaa on tullut nuorempana kuunneltua, Isomäki toivoo.

Nauti runoudesta tai marssi yhdenvertaisuuden puolesta

PalkittuAnnikin runofestivaalin OFF-ohjelmisto tarjoaa perjantaina runoja perinteisen muodon lisäksi myös muiden muassa lauluina, ruokana ja performanssina. Annikin runofestivaalista saa nauttia Annikin puutalokorttelin sisäpihalla lauantaina, monipuolista ohjelmistoa on aikuisten lisäksi myös lapsille. Tapahtumassa voi saada mm. runoraadista tutun Minna Joenniemen runoennustuksia.

Pirkanmaan pride - leimautumispäivät pidetään Tampereella perjantaista lauantaihin. Lauantaina yhden jälkeen marssitaan yhdenvertaisuuden puolesta, järjestäytyminen on Tullikamarinaukiolla. Mukaan kutsutaan ihan kaikkia.

– Kukin saa leimautua yhdenvertaiseksi. Tätä ajatusta me olemme laajentaneet, tässä ei ole kyseessä homo- tai trans-pride vaan yhdenvertaisuus-pride, jonka järjestää Pirkanmaan Seta. Totta kai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat meidän kärkemme, mutta kutsumme kaikki marssimaan meidän myönteiseen mielenosoitukseemme yhdenvertaisuuden hyväksi ja puolesta, toiminnanjohtaja Mikko Väisänen Pirkanmaan Setasta sanoo.

Kukin saa leimautua yhdenvertaiseksi.

Miko Väisänen

Testaa ekovessa lastentapahtumassa tai heinäpaalin kannon jälkeen

Vihreä viikko on ollut Tampereella käynnissä maanantaista lähtien. Perjantaina on mahdollisuus kokea kesäöinen Villilänsaari yöllisellä retkellä, joka alkaa Villilänsaaren p-alueelta kello 22.

Osana Vihreän viikon tapahtumia Sorsapuistossa juhlitaan lauantainatelevision lastenohjelmien 50-vuotista taivalta. Puisto täyttyy toimintapisteistä ja yllätyksellisestä juhlakonsertista. Mukana menossa mm. Pikku Kakkosen Nalle, Siina, Katti Matikainen ja poliisikaksikko Maltti & Valtti.

Sorsapuistossa ja Hämeenpuistossa on muuten mahdollista testata mobiilikuivakäymälä Keko, joka muuntaafestarivieraan pissat lannoitteeksi.

Hämeenpuiston kyläraitti tuo Pirkanmaan kylistä maalaistunnelmaa lauantaina Tampereen keskustaan. Kyläraittitapahtumassa voi muun muassa tarttua avoimeen heinäpaalinkantohaasteeseen.

Tampereen rakkauden kesä on hauska, hikinen ja värikäs

Tampere on julistautunut tänä kesänä rakkauden kaupungiksi, mikä näkyy tänä viikonloppuna Särkänniemessä. Elämyspuistossa vihitään pareja ja järjestetään muun muassa pikatreffejä.

Rakkaus Tampereeseen ja seutukuntaan saattaa ilmentyä myös sunnuntainakilometrien keräilyllä Turkua vastaanPirkan pyöräilyssä. Noin 3000 pyöräilijää saattaa sekoittaa myös liikennettä. Urheililjoita näkyy myös Tampereen metsissä, viikonloppuna järjestetään myös suunnistuksen Tampere Games.

Jos kaukokaipuu vaivaa, kannattaa sunnuntaina suunnata Laikunlavalle. Thailand Festival 2014 kutsuu maistelemaan thaimaalaisia herkkuja, seuraamaan tanssia ja kamppailulajeja. Kannattaa varustautua viltillä ja piknik-tykötarpein.

Lastenkulttuurikeskus Rullassa järjestetään sunnuntaina nyt jo kolmatta kertaa Väririeha-tapahtuma, jonka aikana kuvataiteilijat ja lapset pääsevät täyttämään valkoisella paperilla vuoratun Rullan seinät ja lattiat taiteella. Värillä leikkimistä on tarjolla kello 11-16.

Moottoripyöräilijöiden oma messu Biker's Church tuo liivikansan pyörineen Alarantaan sunnuntaina kello 13.

UIT:n kevään uutuusrevyy Ilosofian oppitunti esitetään Tampere-talon isossa salissa vain kerran, sunnuntaina 8.6. klo16.

Pirkanmaalla tapahtuu muuallakin

Hengästyttävä tamperelaistarjonta ei jää yksin koko maakunnan kartalla. Lempäälässä vietetään koko perheen taidepäivää Kuokkalan museoraitilla lauantaina klo 11-14.

Viljakkalan Haverin konepäivillä rautakautisella alueella sulatetaan lauantaina järvimalmista takorautaa, samanlaista josta tehtiin muinoin puukot ja miekat.

Lauantaina pääsee myös tanssimaan Rönnin kesälavalle lauantaina iltakahdeksasta aamukahteen. Ritvalassa vietetään puolestaan Helkajuhlaa helluntaina, joka on siis sunnuntaina.

Ja jos nyt kuitenkin päätät jäädä kotiin, osallistu sentään BirdLife Suomen Pönttöbongaus-tapahtumaan. Lauantain ja sunnuntain ajan tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja.

Lue seuraavaksi