Eduskuntatyön jatko kiinnostaa Vaasan vaalipiirin kansanedustajia

Enemmistö Vaasan vaalipiirin seitsemästätoista kansanedustajasta pyrkii eduskuntaan ensi kevään vaaleissa. Yle Keski-Pohjanmaan ja Yle Pohjanmaan kyselyssä yhdeksän edustajaa aikoo asettua ehdolle. Yksi ehdokas kertoo ratkaisustaan kesäkuun aikana, muutama tekee päätöksensä vasta syksyn aikana.

politiikka
Eduskunnan istuntosali.
Yle

Työn jatkuminen Arkadianmäellä kiinnostaa Keskustan nykyisistä kansanedustajista kaikkia. Lasse Hautala, Mika Lintilä, Tuomo Puumala ja Mikko Savola aikovat pyrkiä eduskuntaan huhtikuun 2015 eduskuntavaaleissa.

Kokoomuslaisista kansanedustajista Janne Sankelo ei halua kertoa vielä kantaansa vaan odottaan piirijärjestön virallista ehdokasasettelua. Lisäksi kokoomuksen Markku Mäntymaa pohtii vielä terveyssyistä mahdollista ehdokkuuttaan ja tekee päätöksensä syksyn aikana. Puolueen puheenjohtajakilpaa parhaillaan käyvä Paula Risikko ei vastannut kyselyyn.

Rkp:stä uutta kautta hakevat Anna-Maja Henriksson, Lars Gästgivars ja Mats Nylund. Sen sijaan Ulla-Maj Wideroos on päättänyt jättää kansanedustajan työn, koska hän on pettynyt politiikan itsekkyyteen.

Perussuomalaisista ehdolle asettuvat ainakin Maria Tolppanen ja Vesa-Matti Saarakkala. Sen sijaan Reijo Hongisto on jo päätöksensä tehnyt, mutta kertoo sen kesäkuun loppuun mennessä.

Kristillisdemokraattien ainoa edustaja vaalipiiristä, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja eurovaaleissakin ehdokkaana ollut Peter Östman miettii vielä kantaansa ehdokkuuteen.

Demariäänet uusjakoon?

SDP:n istuvista kansanedustajista puolueen entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen aikoo päättää vasta syksyn aikana omista jatkosuunnitelmistaan. Nyt eduskunnassa istuva, Euroopan parlamenttiin heinäkuun alusta valittu Miapetra Kumpula-Natri keskittyy MEP:in työhön.

Kumpula-Natrin tilalle tynkäkaudeksi eduskuntaan nousee Harry Wallin.