1. yle.fi
  2. Uutiset

Putin tapasi Ukrainan Porošenkon – tulitaukoneuvottelut luvassa lähipäivinä

Porošenko ja Putin tapasivat 15 minuutin ajan ennen Normandian maihinnousun 70-vuotispäivän juhlalounasta. He keskustelivat muun muassa mahdollisuuksista liennyttää Ukrainan kriisiä, Ranskan presidentin toimisto kertoo.

Ukraina
Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi pikaisesti Ukrainan vastavalitun presidentin Petro Porošenkon Normandian maihinnousun 70-vuotismuistojuhlien kulisseissa. Vasemmalla Saksan liittokansleri Angela Merkel.
Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi pikaisesti Ukrainan vastavalitun presidentin Petro Porošenkon Normandian maihinnousun muistojuhlien kulisseissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tavannut Ukrainan presidentiksi valitun Petro Porošenkon Ranskassa, Ranskan presidentin François Hollanden toimisto sanoo.

Porošenko ja Putin tapasivat 15 minuutin ajan Hollanden isännöiminä ennen Normandian maihinnousun 70-vuotispäivän juhlalounasta. Putin ja Porošenko myös kättelivät tapaamisessa, Hollanden toimisto sanoo.

Se arvioi tapaamisen avaavan tietä sille, että Venäjä tunnustaisi Ukrainan uuden presidentin. Putin ja Porošenko keskustelivat keinoista liennyttää Ukrainan kriisiä ja mahdollisesta tulitaukosopimuksesta sekä kriisin taloudellisista seurauksista.

Tulitauon yksityiskohdista keskustellaan lähipäivinä, toimisto sanoo.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on venäläisten uutistoimistojen mukaan kertonut, että Putin ja Porošenko vaativat pikaista loppua verenvuodatukselle ja taistelutoimille Itä-Ukrainassa. He myös katsoivat, että tilanne voidaan ratkaista vain poliittisilla rauhanomaisilla keinoilla.

Tapaaminen oli Putinin ja Porošenkon ensimmäinen. Putin on tavannut Ranskassa myös länsimaiden johtajia ensi kertaa sen jälkeen, kun Venäjä otti haltuunsa Ukrainalle kuuluvan Krimin.

Saksan ulkoministeriö kertoi puolestaan perjantaina, että Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaa ensi viikolla Saksan ja Puolan ulkoministerit Pietarissa. Lavrov vierailee ensi viikolla myös Suomessa.

Lähteet: AFP, Reuters, Itar-Tass

Lue seuraavaksi