1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymi Sinfoniettan juhlavuodessa Klamia, Chaplinia ja harvinaista Schubertia

15-vuotta täyttävä Kymi Sinfonietta on mukana esimerkiksi kansainvälisen Uuno Klami -kilpailun finaalikonserteissa. Sinfoniettaa johtavat syksyllä muun muassa Ralf Góthoni ja Daniel Blendulf.

kulttuuri
Yasuo Shinozaki johti Kymi Sinfoniettan harjoituksia ennen keskiviikkoillan konserttia Kotkan konserttitalolla
Yasuo Shinozaki johti Kymi Sinfoniettan harjoituksia ennen keskiviikkoillan konserttia Kotkan konserttitalolla.Yle / Juha Korhonen

Kymi Sinfonietta viettää syksyllä 15-vuotisjuhliaan. Syksyn ohjelmistossa on kaikkiaan 28 konserttia.

Vierailevina kapellimestareina nähdään muun muassa Ralf Góthoni, Tuomas Hannikainen, Daniel Blendulf ja Olari Elts. Solistivieraina kuullaan muun muassa viulisteja Suzan Saberia ja Cecilia Zilliacusta.

Góthonin johdolla Sinfonietta tulkitsee syyskuussa Franz Schubertin sinfonian nro 7, jota ei ole aiemmin esitetty Suomessa.

Langinkosken keisarillisen kalastusmajan juhlavuosi näkyy myös Sinfoniettan syksyssä. Kahdessa Keisarikonsertissa kuullaan osin sama ohjelma kuin keisariparille vuonna 1885 soitetussa konsertissa.

Yksi syksyn erikoisuuksista on myös Mykkäelokuvan lumoa -konsertti lokakuun alussa. Orkesteri soittaa Charles Chaplinin Kultakuume -elokuvan musiikkia samaan aikaan kun elokuva esitetään yleisölle. Kotkassa konsertin ja elokuvan yhdistelmä on osa Kolahtaako -elokuvafestivaalia.

Sinfoniettaa kuullaan kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalikonserteissa marraskuussa. Konserteissa orkesteria palaa johtamaan Yasuo Shinozaki, joka jätti taiteellisen johtajan pestinsä vastikään.

Lue seuraavaksi