Kokemäen kerrostalosurmaaja mielentilatutkimuksiin

Surma tapahtui Peipohjan kaupunginosassa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävän lähettyvillä helmikuussa. Oikeus on jo todennut, että tapposyytteessä ollut mies syyllistyi tekoihin.

Kotimaa

Kokemäen kerrostalosurman tekijä on laitettu mielentilatutkimuksiin ennen lopullisen tuomion antamista. Syyttäjä on vaatinut tuomiota taposta.

Surma tapahtui syytteen mukaan Kokemäen Peipohjan kaupunginosassa olevan kerrostalon rappukäytävän lähettyvillä helmikuussa. Kokemäkeläinen mies iski uhria useita kertoja puukolla. Yksi iskuista osui uhria suoraan sydämeen.

Surmaaja jätti uhrin makaamaan rappukäytävään, josta sivullinen löysi hänet. Syytetty on esitutkinnassa myöntänyt teon mutta myöhemmin hän on kiistänyt teon. Hän on myös kertonut, että esitutkinnan aikana hän ei muistanut mitään.

"Vakuuttava näyttö"

Satakunnan käräjäoikeus toteaa, että syytetyn syyllisyydestä syytteessä kuvattuihin tekoihin on vakuuttavaa näyttöä. Syytetyn mielentilan tutkiminen on oikeuden mukaan perusteltua, koska teko oli hyvin raaka ja mies on vedonnut muistamisongelmiin.

Vasta mielentilatutkimuksen jälkeen käräjäoikeus ratkaisee, mistä teosta miehelle langetetaan tuomio. Mies pidetään vangittuna. Syyttäjä on vaatinut tekijälle 11 vuoden vankeusrangaistusta taposta.