Perussuomalaisten kisa käy Kainuussa kuumana

Kevään eduskuntavaaleihin on vielä aikaa reilusti yli puoli vuotta, mutta perussuomalaisten keskinäinen kisa on Kainuussa täydessä käynnissä. Edellisissä eduskuntavaaleissa yli puolitoista tuhatta ääntä kerännyt Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja näyttää jäävän jo ehdokasasettelun alkumetreillä rannalle.

Kotimaa
Perussuomalaisten logo.
Yle Uutisgrafiikka / Perussuomalaiset

Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaana Sankilampi ei ole mukana Perussuomalaisten Kainuun piirin listassa ehdokkaiksi puolueen jäsenäänestykseen. Piirihallituksen ratkaisu ei tullut Sankilammelle yllätyksenä. Hän sanoo tunnistaneensa vastarinnan.

– Taustalla on hirveä pelko, että pääsisin jäsenäänestyksessä ehdokkaaksi.

Piirihallituksen kokousta johtanut 1. varapuheenjohtaja Ari Korhonen sanoo, että valinnat tehtiin sääntöjen mukaan. Valituiksi tulivat ne henkilöt, joita paikallisyhdistykset olivat esittäneet. Yhdessäkään listassa ei ollut Jaana Sankilammen nimeä.

Korhosen mukaan Sankilammella on vielä mahdollisuus nousta perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi. Kainuulla on kolme ehdokaspaikkaa ja kaikki jäsenet voivat antaa suostumuksensa. Siinä vaiheessa myös Sankilampi voi tulla mukaan.

– Juhannukseen mennessä käydään jäsenäänestys, mutta siinä ei ratkea lopullisesti mitään.

Sankilampi kertoo lähettäneensä piirihallitukselle suostumuksensa jäsenäänestykseen osallistumisesta, mutta harmittelee, ettei piirihallituksesta ole oltu häneen missään yhteydessä.