1. yle.fi
  2. Uutiset

Putin ja Obama keskustelivat lyhyesti Ukrainan tilanteesta

He tapasivat Normandian maihinnousun muistojuhlien yhteydessä.

Ukraina
Ranskan Normandian maihinnousun 70-vuotismuistojuhlien tauolla Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelee Ranskan presidentti Hollanden kanssa. Heidän takanaan rupattelevat Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Englannin kuningatar Elisabet II. Englannin pääministeri David Cameron näkyy taustalla.
Ranskan Normandian maihinnousun 70-vuotismuistojuhlien tauolla Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelee Ranskan presidentti Hollanden kanssa. Heidän takanaan rupattelevat Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Englannin kuningatar Elisabet II. Englannin pääministeri David Cameron näkyy taustalla.Regis Duvignau / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat keskustelleet epävirallisesti perjantaina.

He tapasivat Normandian maihinnousun muistojuhlien yhteydessä Bénouvillessa sijaitsevassa kartanossa, jossa valtionjohtajat lounastivat.

Lähteiden mukaan Putin ja Obama keskustelivat lyhyesti, noin 10–15 minuuttia.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoo, että heillä oli mahdollisuus vaihtaa näkemyksiä Ukrainan tilanteesta. Peskovin mukaan he keskustelivat väkivallan ja taisteluoperaatioiden pikaisen vähentämisen välttämättömyydestä.

Kyseessä oli heidän ensimmäinen kasvokkainen tapaamisensa viime vuonna Pietarissa pidetyn G20-kokouksen jälkeen. Obama ja Putin ovat keskustelleet puhelimitse Ukrainan kriisin aikana, mutta eivät ole tavanneet kasvotusten.

Lähteet: Reuters, AFP, AP, Itar-Tass

Lue seuraavaksi