Presidentti Niinistö kummastelee epäuskoa EU-puolustukseen

Presidentti Sauli Niinistö kertoo näkemyksistään EU-puolustuksesta MTV:n uutisten haastattelussa.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että Suomen etu on pitää Euroopan unionin yhteisen puolustuksen rakentamista esillä. Niinistö kummastelee suomalaisia puheenvuoroja, joissa epäillään, että hankkeesta ei tule mitään.

– Päinvastoin meidän pitäisi olla kysymässä, että tulisiko siitä sittenkin jotakin, koko ajan koputtaa muutkin näkemään esimerkiksi tehdyt sopimukset. Ja onhan unionin kesken sitten menty perussopimuksista paljon pitemmälle keskinäisen avunantovelvollisuuden kautta, sanoo Niinistö.

Niinistö valmistautuu sunnuntaina ja maanantaina presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa pidettävään laajaan turvallisuuspoliittiseen seminaariin. Niinistö uskoo Nato-keskustelun nousevan keskustelussa voimakkaasti esille ja toivoo asiasta suorasanaista väittelyä.

– Meillä tämä turvallisuuspoliittinen keskustelu on ollut vähän ei-kyllä Natolle ja siihen se on sitten pysähtynyt. Ja monet keskustelijat sitten vielä sanovat, ettei saa keskustella. Ei ole kyllä paljon pyritty perustelemaan, toteaa Niinistö.