1. yle.fi
  2. Uutiset

Hoitokodistaan Englannista kadonnut veteraani löytyi Normandian maihinnousujuhlista

Tiettävästi veteraani olisi lähtenyt salaa, koska hoitokoti olisi estänyt häntä lähtemästä muistojuhlaan. Hoitokoti on kiistänyt tämän.

Ulkomaat

Hoitokodistaan Etelä-Englannista kadonnut 89-vuotias mies on löytynyt Ranskan Normandiasta, jonne hän oli matkustanut maihinnousun muistojuhlaan. Toisen maailmansodan veteraani oli nähty viimeksi torstaiaamuna hoitokodissaan Hovessa.

Sussexin poliisi kertoi, että toinen veteraani oli soittanut perjantaina poliisille, että he ovat kadonneen kanssa hotellissa Ouistrehamissa Ranskassa. Poliisit puhuivat myös kadonneeksi raportoidun kanssa ja totesivat hänen olevan kunnossa.

Poliisin mukaan veteraani oli pakannut kunniamerkkinsä ja liittynyt veteraanijoukkoon, joka matkusti bussilla Ranskaan. Mies oli ilmeisesti lähtenyt salaa siksi, että hoitokoti oli kieltänyt häntä osallistumasta juhlaan Ranskassa. Hoitokoti kuitenkin kiisti tämän.

– Itse asiassa henkilökunta yritti saada hänet veteraaniryhmän mukaan mutta viime hetken pyynnöstä johtuen se ei ollut enää mahdollista, sanoi hoitokoti lausunnossaan.

Veteraanin ystävät ovat luvanneet saattaa miehen turvallisesti kotiin parin päivän kuluttua, kun muistojuhlat ovat päättyneet.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi