Tuomari: Samaa sukupuolta olevien pariskuntien avioliitot sallittava Wisconsinissa

Wisconsin on 27. osavaltio Yhdysvalloissa, jossa tuomari on ottanut kantaa samaa sukupuolta olevien avioliittojen puolesta ja todennut ne laillisiksi.

Ulkomaat
Homoaktivistit osoittavat mieltään Yhdysvaltain korkeimman oikeuden edustalla Washingtonissa.
Homoaktivistit osoittivat mieltään Yhdysvaltain korkeimman oikeuden edustalla Washingtonissa viime vuoden kesäkuussa.Michael Reynolds / EPA

Liittovaltion tuomari on kumonnut Wisconsinin osavaltion päätöksen kieltää avioliitto samaan sukupuoleen kuuluvilta pariskunnilta. Tuomarin mukaan kielto on Yhdysvaltain perustuslain vastainen.

Liittovaltion tuomari julisti tuomionsa perjantaina, mutta heti tuomion jälkeen ei ollut selvää, voivatko homoparit alkaa avioitua osavaltiossa välittömästi. Wisconsin on 27. osavaltio Yhdysvalloissa, jossa tuomari on ottanut kantaa samaa sukupuolta olevien avioliittojen puolesta ja todennut ne laillisiksi.

Amerikan kansalaisvapauksien liitto (ACLU) veti oikeusjuttua Wisconsinin osavaltiota vastaan. Se toimi kahdeksan homopariskunnan puolesta. Wisconsinin osavaltiossa odotetaan nyt avioliittolupahakemusten tulvaa.

Lähteet: AP, Reuters