Partiolaiset kokoontuvat joukolla Kouvolaan

Seitsemän vuoden välein järjestettävään suurjuhlaan saapuu noin 9 000 partiolaista eri puolilta Suomea.

Kuva: Mika Kanerva

Kouvolassa käynnistyy tänään lauantaina partiolaisten suurtapahtuma. Kouvolan puistoissa ja keskustassa järjestettävään tapahtumaan odotetaan noin 9 000 osallistujaa eri puolilta Suomea. Suomen partiolaisten suurjuhla järjestetään 7 vuoden välein.

– Meillä on jo suurin osa partiolaisista saapunut Kouvolaan ja tunnelmat ovat hyvät, suurjuhlan projektijohtaja Emilia Mänttäri kertoo Yle Uutisille.

Tapahtuman teema on tänä vuonna nimeltään "Kuulun maailmalle". Teeman ajatuksena on projektijohtajan mukaan korostaa partiolaisten yhteiskuntaan osallistumista ja opettaa heitä yhteiskunnan käytännön toiminnasta.

Suurjuhlassa on runsaasti erilaisia aktiviteetteja. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi hohtokeilausta, sirkustelua, suunnistusta ja parkour-temppuilua. Huomenna sunnuntaina partiolaiset järjestävät paraatin Kouvolan keskustassa, joka suljetaan liikenteeltä paraatin ajaksi. Nuorimmat osanottajat ovat 7-vuotiaita, mutta paikalle tulee myös paljon aikuisia partiojohtajia.

Televisiopersoona Arman Alizad on tänä vuonna tapahtuman suojelija, joka aloittaa vanhempien partiolaisten tapahtuman tsemppausluennolla.