Vaikeneminen kesätöissä ei ole kultaa

Nuorilla herää kesätöissä kysymyksiä niin työsopimuksesta, palkanmaksusta kuin työvuorojen perumisista. Ongelmat eivät ratkea ainakaan pysymällä hiljaa.

Kotimaa
Rantapelastajia rannalla.
Hyvä tiimihenki kuuluu myös onnistuneeseen kesätyöhön. Kuvassa Aurinkolahden rannan rantapelastajat Helsingissä.Sabina Muksin / Yle

Ammatilliset keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ylläpitävät tänäkin kesänä Kesäduunari-infoa, jonne nuoret kesätyöntekijät voivat soittaa ja kysyä neuvoa työssä kohtaamiinsa ongelmiin ja kysymyksiin.

Neuvontapuhelin avasi linjansa toukokuun alussa ja puhelinlangat ovat käyneet kuumina.

– Lähemmäs 150 puhelua on jo tullut. Juuri nyt soittajia puhuttavat esimerkiksi telemarkkinointi-alan provisioehdot ja palkan muodostuminen, kesäduunarineuvoja Sini Siikström kertoo.

Alkukesän trendi kysymyksissä pyörii myös kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen pienessä palkkatasossa ja opiskelijoiden palkoista tehtävissä epäpätevyysalennuksissa. Lisäksi ihmetystä herättävät myös suulliset työsopimukset ja niin sanotut nollasopimukset, jotka eivät välttämättä tuotakaan kesätyöntekijälle odotusten mukaista määrää työvuoroja.

Nuorimmat ovat menneet tekemään sopimuksia ennen kuin tietävät asioista ja heränneet vasta sen jälkeen miettimään, mitä oikein tuli sovittua.

Kesäduunarineuvoja Sini Siikström

Kesäisessä työelämässä on mukana paljon ensikertalaisia, jotka eivät vielä tiedä kaikkia pelisääntöjä. Siikströmin mukaan nuorimmat eivät aina ymmärrä, mistä kaikesta tulisi työnantajan kanssa sopia ja miten.

– Nuorimmat ovat menneet tekemään sopimuksia ennen kuin tietävät asioista ja heränneet vasta sen jälkeen miettimään, mitä oikein tuli sovittua. Meille soittavien kesäduunareitten ongelmat tulevat ilmi usein kasautuneina, soittajat eivät tule ajatelleeksikaan kaikkia pielessä olevia asioita.

Kun ikää tulee lisää ja työkokemus karttuu, myös oma tietämys vahvistuu. Kesien kertyessä neuvontapuhelimeen soitetaan varmistusmielessä, kun jokin alkaa mietityttää.

Aktiivisuus kannattaa

Kesäduunareiden joukkoon mahtuu heitäkin, joilla ei ole töissä tullut ongelmia vastaan.

Sini Kuutamo työskentelee kuluvana kesäna rantapelastajana Aurinkolahden uimarannalla. Helsingin kaupungin liikuntaviraston kesätyöntekijänä hän kertoo, ettei omassa työssä ole vielä tullut ongelmia vastaan.

– Meillä on alusta asti ollut selvää, miten töissä toimitaan. Hakuprosessista lähtien tiedonkulku on ollut selvää ja töissä on aina ollut joku, jolta saa kysyä jos on kysyttävää. Työnantaja on perehdyttänyt meitä hyvin ihan koulutuspäivilläkin, ja työporukassa meillä on hyvä henki, Kuutamo kertoo.

Jos ei itse tiedä, niin on parempi kysyä kuin pysyä epätietoisena.

Rantapelastaja Sini Kuutamo

Helsingin kaupunki on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka visiona on tarjota nuorille kesätyöpaikkoja, joissa asiat ovat kunnossa. Kampanjan viisi periaatetta ovat työn mielekkyys, selkeä hakuprosessi, riittävä perehdytys, oikeudenmukaisuus työpaikalla sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Ongelmatilanteissa Kuutamo vinkkaa toimimaan aktiivisesti. Tietoa omista oikeuksista saa kysymällä ja ottamalla asioista selvää. Minkä neuvon onnistuneeseen työrupeamaan Kuutamo antaisi kaikille kesäduunareille?

– Kannattaa hoitaa asiat alusta asti hyvin ja selvittää mitä työsopimuksessa lukee. Jos ei itse tiedä, niin on parempi kysyä kuin pysyä epätietoisena. Tietoa omista oikeuksista on saatavilla, jos jaksaa itse hakea.

Kesäduunari-infosta kerrotaan, että nuorella kesätyöntekijällä saattaa olla korkea kynnys nostaa ongelmia esille. Sitten kun epäonnistunut työpäivä tulee puheeksi kotona, soivat usein äitien ja isien hälytyskellot. Sini Kuutamo kehottaa kuitenkin tarttumaan härkää itse sarvista.

– Jos ei esimiehen kanssa pääse kysymällä selvyyteen, niin ylempiin tahoihin tai viranomaisiin voi ottaa yhteyttä.

Henry Hedborg

Kirjoittaja on Ylen siisti kesäduunilainen. Kesätyöntekijät ovat 16–17-vuotiaita nuoria.