Italian rannikkovartiosto pelasti jälleen yli tuhat siirtolaista Välimereltä

Rannikkovartioston mukaan turvapaikanhakijat pelastettiin kolmesta erillisestä aluksesta noin 75 kilometrin päässä Lampedusan saaren rannikosta.

Ulkomaat

Italian rannikkovartiosto on pelastanut yli tuhat laittomasti Eurooppaan pyrkinyttä siirtolaista Välimereltä aikaisin lauantaiaamuna. Italian viranomaisten mukaan kyseessä oli jo toinen samankaltainen operaatio kahden päivän aikana.

Rannikkovartioston mukaan turvapaikanhakijat pelastettiin kolmesta erillisestä aluksesta noin 75 kilometrin päässä Lampedusan saaren rannikosta. Perjantaina Italian laivasto pelasti 2 500 Eurooppaan pyrkinyttä ihmistä 17 veneestä Välimereltä.

Suurin osa luvattomasti Välimeren yli Italiaan pyrkivistä siirtolaisista ja turvapaikanhakijoista on lähtöisin Eritreasta ja Syyriasta. Muut heistä ovat kotoisin esimerkiksi Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Merimatkalle he lähtevät useimmiten Libyasta.

Tuhannet Eurooppaan pyrkijät ovat kuolleet onnettomuuksissa viime vuosina, kun he ovat yrittäneet ylittää Välimerta ränsistyneillä ja ylilastatuilla kalastusveneillä. Ihmissalakuljettajat pyrkivät maksimoimaan voittonsa käyttämällä kyseisiä aluksia.

Lähteet: AFP