Venäläinen elokuvaohjaaja lahjoittaa satoja tuhansia ruplia Odessan uhreille

Suurin osa Odessan uhreista kuoli, kun mielenosoittajat sytyttivät ammattiliittojen rakennuksen tuleen illalla. Uhrien enemmistö oli Venäjä-mielisiä.

Ulkomaat
Ukrainalainen nainen jättää kukkia palossa kuolleiden muistoksi, Odessassa 3. toukokuuta.
Alexey Furman / EPA

Tunnettu venäläinen elokuvaohjaaja lahjoittaa satoja tuhansia ruplia Odessan murhapolton ja levottomuuksien uhreille, uutistoimisto Itar-Tass kertoo. Nelisenkymmentä ihmistä sai surmansa ja jopa 200 loukkaantui, kun Venäjä-mieliset ja Ukraina-mieliset ottivat rajusti yhteen kaupungissa toukokuun alussa.

Elokuvaohjaaja Nikita Mihalkov lahjoittaa uhreille 400 000 ruplaa eli noin 8 500 euroa. Hän sai rahat vahingonkorvauksina oikeudenkäynnissä, jonka hän oli nostanut tiedotusvälineitä vastaan väärän tiedon levittämisestä.

Mihalkov toivoo, että Odessan pormestari valvoo rahojen jakamista.

– Tämä on hyväntekeväisyyttä niiden ihmisten hyväksi, jotka loukkaantuivat Odessan traagisissa tapahtumissa toukokuun 2. päivänä 2014. Kaupunginjohtajan Gennadi Trukhnovin pitäisi valvoa rahojen jakamista. Toivon, että hän käyttää rahat rehellisesti ja kunnollisesti tämän kauhen tragedian uhrien auttamiseksi, Mihalkov sanoi.

Suurin osa Odessan uhreista kuoli, kun mielenosoittajat sytyttivät ammattiliittojen rakennuksen tuleen illalla. Uhrien enemmistö oli Venäjä-mielisiä.

Venäjä-mieliset olivat aiemmin samana päivänä hyökänneet Ukrainan yhtenäisyyttä kannattaneeseen mielenilmaukseen. Ainakin neljä ihmistä kuoli ja yli kymmenen haavoittui siinä yhteenotossa.

Lähteet: Itar-Tass, Yle Uutiset