1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Uusi sopimusehto: Television maksukanavat saa irtisanoa, jos kanavapaketti muuttuu

On kuitenkin epäselvää, milloin asiakkaan kanavapaketti ei enää vastaa tarpeeksi alkuperäistä. Sopimusehdon mukaan kanavapaketti tulee tarjota "aiempaan verrattuna mahdollisimman samanlaisena ja riittävän monipuolisena".

talous
Maksukanavien mainossivuja.
www

Asiakkaalla on jatkossa oikeus irtisanoa television maksullinen kanavapaketti, mikäli sen sisältö muuttuu merkittävästi.

Television kanavapaketin voi jatkossa irtisanoa, mikäli operaattori ei tarjoa sitä "aiempaan verrattuna mahdollisimman samanlaisena ja riittävän monipuolisena". Aiemmin kuluttaja ei voinut irtisanoa määräaikaista kanavasopimusta, vaikka kanavapaketin sisältö olisi muuttunut selvästi alkuperäisestä.

Uusi sopimusehto ei kuitenkaan määrittele, milloin kanavapaketti ei enää vastaa tarpeeksi alkuperäistä.

Ongelmatilanteissa asiakkaan täytyy ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan tai viedä asia kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Rajanveto hankalaa

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton Ficomin lakiasioiden päällikkö Marko Lahtinen ei pysty suoraan määrittelemään, miten suuri muutos oikeuttaa kanavapaketin irtisanomiseen. Harkintaan vaikuttaa muun muassa se, miten merkittävästi pakettia on mainostettu tietyllä sisällöllä, ja tarjoaako operaattori tilalle vastaavaa sisältöä.

Lahtisen mukaan kanavapaketteihin voi tulla muutoksia tuotantoyhtiöistä johtuvista syistä.

– Keskeistä on, että asiakkaalle kerrotaan, että sisältö voi muuttua sopimuskauden aikana.

Lahtinen sanoo, että kaikki operaattorit eivät ole vielä kirjanneet ehtoa sopimuksiinsa, mutta uutta käytäntöä noudatetaan jo nyt.

Lue seuraavaksi