Leirintäalueen kesäfiilis nousee

Karavaanarit, telttailijat ja mökkien vuokraajat ovat kesällä liikkeellä sankoin joukoin. Huhtiniemen leirintäalueen tulevaisuus Lappeenrannassa näyttää hieman valoisammalta ja Imatralla avataan viikon kuluttua uusi leirintäalue.

leirintäalueet
Huhtiniemen leirintäalue Lappeenrannassa kesäkuussa 2014.
Yle

Toiminnan jatkuminen on ollut neljä vuotta epävarmaa, koska alueen lähelle kaavailtu kylpylähotellihanke on uhannut pyyhkäistä leirintäalueen alleen. Viime vuonna suunnitelmiin tehtiin muutoksia ja ainakin nyt näyttää siltä, että leirintäalue voi jatkaa, vaikka hotellihanke toteutuisi.

- Meillä on sellainen käsitys, että hotellihanke toteutuessaan vie osan leirintäalueesta käyttöönsä. Näin ollen mökkien vuokraustoiminta loppuisi, mutta edelleen voisimme pyörittää karavaanarialuetta, hostellia ja telttapaikkoja, sanoo hostellipäällikkö, leirintäalueen osaomistaja Riku Oksanen.

Yrittäjälle tilanne on ollut hankala. Alueen kehittäminen on ollut jäissä, kun tulevasta ei ole ollut tietoa. Lisäksi seuraavaan kesään valmistautuminen on jäänyt viime tippaan.

- Kesän markkinoinnin aloittaminen vuodenvaihteessa on vähän myöhäistä. Onhan tässä haasteellisia juttuja ollut, Oksanen kertoo.

Uusi leirintäalue avautuu Imatralla

Imatran Ukonniemen leirintäalue pyritään avaamaan viikon päästä kesäkuun16. päivä. Leirintäalue avataan heti, kun ruoho on kasvanut siihen mittaan, että alue kestää käyttöä.

Siirrettävät lomamökit leirintäalueelle tuodaan viimeistään ennen juhannusta. Alueelle tulee runsaat 100 karavaanaripaikkaa.

Lomalaisia, työmatkalaisia ja ulkomaalaisia

Leirintäalueen asiakkaista Riku Oksanen arvioi enemmistön olevan suomalaisia.

- Meillä majoittuvista ehkä 60 prosenttia on kotimaisia yöpyjiä. Ulkomaalaisista ehdottomasti eniten käy venäläisiä.

Suurin osa venäläisistä käyttää mökkejä tai telttapaikkoja. Venäläinen karavaanari on melko harvinainen näky.

Oksanen on ollut kesätöissä alueella jo 14-vuotiaana. Tuostakin on aikaa jo 14 vuotta. Vuosien aikana muutosta on majoittumisessa tapahtunut.

- Juhannuksena oli ennen paljon enemmän ihmisiä alueella, oli tansseja ja niin edelleen. En tiedä, menevätkö ihmiset nykyään juhannuksena enemmän festareille ja omille tai tuttujen mökeille. Vuosien varrella on nähty, että kesälomakausi on pidentynyt. Majoittujia riittää pitkälle elo- ja syyskuulle.