Lemminkäinen vähentää - alueelliset vaikutukset selviävät myöhemmin

Nyt päättyneet konsernin yhteistoimintaneuvottelut ovat osa Lemminkäisen Deliver 2014 -ohjelmaa. Sillä haetaan kiinteiden kustannusten kohdalla noin 30 miljoonan euron säästöjä.

Lemminkäinen
Lemminkäisen pääkonttori.
Lemminkäisen pääkonttori.Janne Lehtinen / Lemminkäinen

Rakennuskonserni Lemminkäinen vähentää enintään 265 henkilötyövuotta Suomesta. Konsernilla on toimipaikkoja muun muassa Vaasassa, Seinäjoella ja Kauhajoella. Se, miten vähennykset kohdistuvat alueelle, selviää myöhemmin. Kokkolan talonrakentamisen toimipisteen kohtalo on kuitenkin jo sinetöity. Se yhdessä Kouvolan kanssa suljetaan.

Henkilöstöä vähennetään irtisanomalla, lomauttamalla eikä määräaikaisten sopimuksia jatketa. Vähennyksiin vaikuttavat myös eläkkeelle siirtymiset tai muut vapaaehtoiset järjestelyt. Toimenpiteet tehdään vaiheittain lokakuun loppuun mennessä. Vasta tämän jälkeen selviää miten vähennykset koskettavat alueittaisia toimipaikkoja.

Henkilöstövähennysten lisäksi säästöjä haetaan mm. karsimalla kehityshankkeita ja myymällä ydinliiketoimintaan kuulumattomia omaisuuseriä ja toimintoja. Konserni hakee noin kolmenkymmenen miljoonan euron säästöjä, joista tänä vuonna on tarkoitus saada kasaan kymmenen miljoonaa.