Lappeenrannan Rauhaan jätetty risteilyalus saatetaan siirtää viranomaispäätöksellä

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi neuvottelee vesialueen haltijan kanssa aluksen kohtalosta. Aluksen omistajasta on epäselvyyttä.

vesikulkuneuvot
Suomen suurin sisävesialus BlueWhite Eagle.
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan Rauhan lomakeskuksen satamaan jätetty Blue White Eagle -risteilyalus saatetaan siirtää viranomaispäätöksellä.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen mukaan alus saatetaan todeta jätteeksi, jonka jälkeen ympäristötoimi määrää sen siirrettäväksi.

- Alus voidaan todeta jätteeksi, jos se on hylätty tai niin huonossa kunnossa, että se aiheuttaa vaaraa tai viihtyvyyden vähentymistä ympäristölle, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen sanoo.

Vielä alusta ei ole kuitenkaan määritelty jätteeksi.

Omistajan pitäisi siirtää alus

Räsäsen mukaan aluksen siirtämisestä on ensisijaisesti vastuussa aluksen omistaja, josta ei ole kuitenkaan täyttä selvyyttä tällä hetkellä.

Aluksen on omistanut konkurssipesä, jonka taustalla on it-miljonäärinä tunnetuksi tullut Pekka Sivonen.

Toissijaisesti aluksen siirtämisestä on vastuussa vesialueen halitja, joka on Marinetek konsernin tytäryhtiö Newport Saimaa Gardens.

- Alus on tullut ilman lupaa meidän laituriimme. Meille on luvattu monta kertaa, että se siirretään, mutta mitäähn ei ole tapahtunut, Marinetekin toimitusjohtaja Ilkka Seppälä sanoo.

Seppälä saapuu ensi maanantaina Lappeenrantaan neuvottelemaan aluksen siirtämisestä Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kanssa.

Blue white Eagle saapui Rauhaan vuoden 2011 kesällä.