1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginorkesterit

Kolme muusikkoa jättää Lappeenrannan kaupunginorkesterin

Ykkösviulun varaäänenjohtaja, käyrätorven äänenjohtaja ja kontrabasson äänenjohtaja ovat irtisanoutuneet.

kaupunginorkesterit
Viulisti soittaa viulua.
Seppo Sarkkinen / Yle

Kolme muusikkoa on irtisanoutunut Lappeenrannan kaupunginorkesterista. Kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen ei pidä tilannetta epätavallisena.

–Tämä ei ole tavatonta. Kaikki kolme orkesterimuusikkoa siirtyvät toisiin tehtäviin, Vesalainen sanoo.

Paikat auki myös ulkomaalaisille muusikoille

Orkesterimuusikoiden vakanssit tulevat kansainväliseen hakuun heti, kun kaupunki antaa siihen luvan. Koesoitot pyritään järjestämään viimeistään ensi talven aikana. Vesalainen uskoo kaupunginorkesterin vetovoimaan ja siihen, että paikat saadaan täytettyä. Intendentti mainitsee, että orkesterissa on erinomaisia soittajia, jotka ovat saaneet vakansseja myöhemmin myös isommista orkestereista.

–Olemme Etelä-Suomessa, hyvien liikenneyhteyksien päässä, Vesalainen sanoo.

Intendentti pitää mahdollisena, että vakanssien täyttämisen myötä orkesteri saisi jatkossa myös kansainvälisempää väriä. Tällä hetkellä kaupunginorkesterissa on ainoastaan yksi ulkomaalainen soittaja, fagotisti Maria Castro.

Muusikot siirtyvät uusiin työtehtäviin

Elokuun alussa pestinsä jättävä ykkösviulun varaäänenjohtaja Riitta Lind siirtyy Lappeenrannan musiikkiopiston viulunsoiton lehtoriksi. Käyrätorven äänenjohtaja Annu Salminen siirtyy Kansallisoopperan vuorottelevaksi käyrätorven äänenjohtajaksi. Kontrabasson äänenjohtaja Pentti Vesala jättäytyy kaupunginorkesterista pois, mutta jatkaa freelancer-muusikkona. Vesala jatkaa muun muassa opetustyötä ja sovitusyhteistyötä kaupunginorkesterin kanssa.

Irtisanomiset astuvat voimaan elokuun alusta. Kaikilla irtisanoutuneilla muusikoilla on ollut pysyvä työsuhde kaupunginorkesterissa.

Lue seuraavaksi