Viihdekeskus tuhoutui tulipalossa

Jyväskylän Palokassa sijaitseva tanssilava syttyi palamaan iltapäivällä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta neljän aikaan, jolloin rakennus oli jo täyden palon vaiheessa.

Kotimaa
Tulipalo Palokan viihdekeskuksessa
Ere Ek / Yle

Savunmuodostus on voimakasta, ja pelastuslaitos kehottaa ihmisiä sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdot sekä välttämään liikkumista Haukkamäen, Mannilan ja Palokankeskuksen alueella.

Palokan Viihdekeskus koostuu kahdesta osasta. Vanhempi osa on vanha hiihtomaja ja uudempi tanssipaviljonki.

– Nyt näyttää siltä, että tuo vanhempi osa on tuhoutunut palossa. Se on noin 600 neliömetrin suuruinen, kertoo rakennukset omistavan Palokan Sosialidemokraattien hallituksen taloudenhoitaja Erkki Huusko.

Palokan Sosialidemokraatit ry omistaa viihdekeskuksen ja viime syksynä sen hallinta siirtyi takaisin omistajalla toiminnan loppuessa. Erkki Huuskon mukaan viihdekeskuksessa ei ole ollut mitään toimintaa viime syksyn jälkeen, ja yhdistys on käynyt neuvotteluja mahdollisten ostajien kanssa.

– Tarkoitus on ollut luopua rakennuksista ja olemme myös neuvotelleet niiden siirtämisestä demarijärjestön sisällä isommalle yhdistykselle, Huusko kertoo.

Iltaseitsemän aikaan palokunta oli saanut palon hallintaan, mutta sammutus jatkui yhä. Palon syttymissyy on epäselvä ja sen selvittämistä jatkaa poliisi.

Klo 16.57 lisätty varoitus lähialueen asukkaille

Klo 17.48 lisätty Erkki Huuskon kommentit.