Ebola-epidemia leviää myös Sierra Leonessa – yli sata epäiltyä tapausta

Sierra Leonen naapurimaassa Guineassa Ebola-virus on vaatinut jo yli 200 uhria. Virus tappaa jopa 90 prosenttia sairastuneista, eikä siihen ole lääkettä tai rokotetta.

Ulkomaat
Unicefin työntekijät levittävät ebola-viruksesta kertovia julisteita Liberian Foyan alueen kyliin.
Unicefin työntekijät levittivät ebola-viruksesta kertovia julisteita Liberian Lofan maakunnan kyliin toukokuussa 2014.Ahmed Jallanzo / EPA

Länsi-Afrikassa Guineassa jo yli 200 ihmistä tappanut Ebola-virus leviää myös naapurimaa Sierra Leonen puolella.

– Epäiltyjä tapauksia on nyt 109, joista 42 on vahvistettuja, maan terveysministeriön tiedotteessa kerrottiin maanantaina.

Ebolaan on kuollut Sierra Leonessa jo ainakin 12 ihmistä. Sierra Leonen median mukaan terveydenhuollon työntekijöitä on paennut työpaikoiltaan välttääkseen tartunnan.

– Kuolleiden tarkkaa lukumäärää on erittäin vaikea arvioida, mutta nuo 12 tapausta ovat ne, jotka sairaalassa on varmasti voitu todeta Ebolan aiheuttamiksi, Sierra Leonen sairauksien estämisestä ja hallinnasta vastaava johtaja Amara Jambai sanoo.

Jambain mukaan viranomaiset yrittävät rajoittaa ihmisten liikkeitä, jotta tauti ei leviäisi entisestään.

YK:n tietojen mukaan viime viikon keskiviikkoon mennessä Guineassa oli kuollut 208 ihmistä Ebolaan. Epäiltyjä tai varmistettuja tapauksia oli yhteensä 328. Tautia on tavattu tänä keväänä myös Liberiassa.

Ebola-viruksen aiheuttamaan verenvuotokuumeeseen kuolee jopa 90 prosenttia sairastuneista. Tautia vastaan ei ole rokotetta tai lääkettä.

Tähän mennessä tuhoisin Ebola-epidemia vuonna 1976 vaati lähes 300 uhria. Nyt riehuvasta epidemiasta voi siis tulla kaikkien aikojen tappavin.

Lähteet: AFP, Reuters