1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Katri Helena -musikaali oli suosituin Joensuun kaupunginteatterissa

Joensuun kaupunginteatterin päättyneen kauden suosituin esitys oli "Katri Helena eli kuu järven yllä". Sen näki syys- ja kevätkaudella yli 12 000 katsojaa. Toiseksi suosituin oli toukokuussa ensi-iltansa saanut koko perheen komedia Kiljusen herrasväki.

kulttuuri
Katri Helena -näytelmä Joensuu kaupunginteatterissa syksellä 2013.
Joensuun kaupunginteatteri / Johanna Kokkola

Joensuun kaupunginteatterissa kävi viime näytäntökaudella kaikkiaan 28 000 katsojaa. Näytäntöjä oli syksyn 2013 ja kevään 2014 aikana 313. Esitykset tuottivat liki puoli miljoonaa euroa.

Suosituin esitys oli musikaali Katri Helena eli kuu järven yllä, jonka näki 12 000 katsojaa. Toiseksi suosituin oli vain kevätkaudella esitetty ja toukokuussa ensi-iltansa saanut huvinäytelmä Kiljusen herrasväki. Sen näki lähes 3 000 katsojaa. Keväällä ohjelmistossa oli 52 esitystä enemmän kuin edellisvuona samaan aikaan.

Esityksiä Joensuun kaupunginteatterilla oli talon ulkopuolella kaikkiaan 39. Erityisryhmiä kuten vanhuksia ja nuoria lähestyttiin yhteistyötuotantojen kuten Neuvostoliitto ja Breaking Down kautta.

Erilaisissa tapahtumissa, yleisötyössä ja muun taidelähtöisen toiminnan kautta tavoitettiin yli kolmetuhatta ihmistä. Näitä olivat muun muassa työpajat, koeyleisöt, avoimet harjoitukset, lukudraamat, runonlukutapahtumat, teatterikierrätykset, koulutukset, kummiluokkatoiminta ja tilavuokrat.

Teatterin syyskausi avataan Tampereen Teatterikesässä, kun Terveiset Kutturasta -esitys nähdään Tampereen Teatterin päänäyttämöllä 5. ja 6. elokuuta. Kauden ensimmäinen ensi-ilta on 6.9.2014 nähtävä kansanooppera Nummisuutarit.

Lue seuraavaksi