Virkamiesten toiminta närästää Pieksämäen perussuomalaisia

Perussuomalaisten valtuutettujen allekirjoittamassa valtuustoaloitteessa vaaditaan kaupunginjohtajan ja virkamiesten toimintatapojen muutosta.

Kuvassa vasemmalta lukien sivistysjohtaja Kari Koistinen, koulutuslautakunnan puheenjohtaja Marja-Liisa Kähkönen, valtuuston puheenjohtaja Soili Moilanen, kaupunginjohtaja Tapio Turunen ja hallituksen puheenjohtaja Sakari Ojala. Kuva: YLE

Neljän perussuomalaisen kunnallispoliitikon allekirjoittamassa valtuustoaloitteessa vaaditaan virkamiesten ja kaupunginjohtajan toimintatapojen muutosta. Närästystä on aiheuttanut muun muassa tapa tuoda poliitikkojen päätetäväksi asioita, joihin he eivät ole ehtineet perehtyä.

– Nämä muutamat keskeiset virkamiehet tekevät niitä esityksiä kaikessa hiljaisuudessa ja sitten yllättäen tuodaan se meille valtuutetuille, eikä meillä ole sitten hajuakaan mitenkä tämä loppujen lopuksi menee. Meidän pitäisi päättää asioista mistä me ei tiedetä yhtään mitään.

– Se on muuttunut pikkuisen avoivemmaksi mutta tällaista se on ollut pitkän aikaa. Valtuutetut ei tiedä yhtään mitään mitä päätetään, toteaa aloitteen allekirjoittanut perussuomalaisten valtuutettu Paavo Korhonen.

Aloitteessa koetaan erityistä luottamuspulaa kiinteistöpäällikköä, sivistystoimenjohtajaa sekä kaupunginjohtajaa kohtaan. Korhosen mukaan valtuutettujen sijasta virkamiehet tekevät Pieksämäellä päätöksiä.

– Niinhän sen pitäisi mennä, että valtuutetut tekevät näitä päätöksiä. Mutta tosiassa virkamiehet tekee näitä esityksiä ja sitten lyödään meidän eteen näitä asioita, niin että jos ette tee näin, niin käy näin huonosti.

– Vähän niin kuin pakotetaan valtuutettuja tekemään tiettyjä päätöksiä, toteaa Korhonen.

Kiinteistöpäällikkö ei tunnista kritiikkiä, kaupunginjohtaja ei kommentoi

Kiinteistöpäällikkö Reijo Raitio ei tunnista kritiikkiä omalta kohdaltaan.

– Kyllä näitä pyritään valmistelemaan niin hyvin kun suinkin mahdollista ja niin avoimesti kuin mahdollista.

– Tietysti on joitain asioita, joita kaupunginjohto ei halua tuoda julkisiksi liian aikaisin. Pääsääntöisesti suuremmat asiat tulevat esille jo valtuustoseminaareissa ja hallituksessa ennen valtuustokäsittelyä, toteaa kiinteistöpäällikkö Reijo Raitio.

Kaupunginjohtaja Tapio Turunen toteaa, ettei kommentoi asiaa, vaan jättää sen poliitikoiden hoidettavaksi.