"Puun halaaminen virkistää mielen" – ennätyshalaus tähtäimessä Suomen metsissä

Metsästä voimaa -kampanja pyrkii lisäämään metsän ja metsänkäytön arvostusta. Keskiviikkoiltana se kannustaa suomalaisia myös puiden halaamiseen. Maa- ja kotitalousnaiset halaavat jopa Suomen ennätystahtia ja ennätyshaliin voivat osallistua kaikki muutkin.

halaaminen
Merja Kaipainen halaa puuta Sotkamossa.
Kata Laurikainen / Yle

Maa- ja kotitalousnaiset tekevät puun halauksen Suomen ennätyksen Impin päivänä 11. kesäkuuta. Impin päivä on perinteisesti myös maatalousnaisten liikuntapäivä.

Halaus -tapahtuma on osa Maa- ja kotitalousnaisten Metsästä voimaa -järjestökampanjaa, joka innostaa esimerkiksi retkeilemään metsissä ja kokkaamaan metsäaiheista ruokaa.

Vuoden kestävän järjestökampanjan tavoitteena on lisätä metsän ja metsän käytön arvostusta ja tarjota yhteisöllistä toimintaa.

– Pyrimme siihen, että metsää arvostettaisiin taloudellisesti enemmän, ja sitä, millaiset virkistysmahdollisuudet metsä tuo, sanoo sotkamolainen Sumsan maa- ja kotitalousseura ry:n puheenjohtaja Merja Kaipainen

Kaipainen hakeutuu metsään ainakin kolme kertaa viikossa.

– Metsän antimia pitää tietysti kerätä, mutta pelkästään kävely metsässä virkistää mieltä. Etenkin nyt kun värit ja tuoksut ovat puhjenneet ja linnut laulavat.

Puun halaaminen virkistää mielen. Stressihormonit poistuvat ja ihminen rauhoittuu.

Merja Kaipainen

Kaipainen toivoo, että halaustempaukseen osallistuttaisiinkoko perheellä, vauvasta vaariin.

– Puun halaaminen virkistää mielen. Stressihormonit poistuvat ja ihminen rauhoittuu. On tutkittu, että jo 20 minuutin metsässä olo parantaa mielialaa selvästi, Kaipainen vakuuttaa.

Maa- ja kotitalousnaisten yhteinen puun halaus -hetki alkaa keskiviikkona kello 20.00. Tempaukseen on eri puolilta Suomea ilmoittautunut jo noin 4400 henkilöä.

Kuka tahansa voi ilmoittautua vielä mukaan ennätyshalaukseen. Ohjeita ja ilmoittautumislomake löytyvät maa- ja kotitalousnaisten nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).