Junnut saavat uuden futishallin Kokkolassa – hankkeen takana on lajin intohimoinen ystävä

Intohimoinen jalkapallovalmentaja aikoo rakentaa kokkolalaisjunioreille oman pallohallin. Kokkolalaisyrittäjä Håkan Nymanin suunnitelmat ovat vasta alussa, mutta kaupunki myönsi hallille jo vuokratontin.

Kokkola
Kuvassa Håkan Nyman, jalkapallo jalkansa alla. Takana näkyy harjoituksissa tarvittavaa välineistöä.
Yrittäjä Håkan Nyman teki oman jalkapallon harjoitushallin.YLE / Petra Haavisto

Jalkapallohalli ei ole Håkan Nymanin ensimmäinen rakennusprojekti, sillä yrittäjällä on oma harjoitushalli myös yrityksensä yhteydessä.

Nyt rakennettavalle hallille kaupunki myönsi reilun 2 500 neliön vuokratontin. Se sijaitsee jalkapallokenttien läheisyydessä Kirkonmäen urheilukentän vieressä.

Halli tulisi junioreiden käyttöön, mutta myös muille hallivuoroja kaipaaville ryhmille. Kesällä hallissa voisi järjestää koira- tai kissanäyttelyitä tai jopa pieniä messuja. Talvella taas tilat voisivat taipua golfin peluuseen.

Kälviäläisen Best-Hallin valmistama halli olisi lähes 50 metriä pitkä ja 45 metriä leveä. Yrittäjä ei paljasta vielä hankkeen kustannuksia. Nyman kuitenkin toivoo, että hallin toiminnasta kertyisi sellaiset tulot, joilla katettaisiin vuotuiset kulut.

Nyman on valmentanut jalkapallojunioreita Kokkolassa useilla eri sarjatasoilla, viimeksi muun muassa GBK:n tyttöjen mestaruussarjan joukkuetta.

Kaupunki edellyttää, että rakennushankkeen luonnospiirrustukset ovat valmiina viimeistään elokuussa.