1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. huutokauppa

Lappajärvellä huutokaupataan koulun ja kunnan irtaimistoa

Lappajärvi huutokauppaa elokuussa koulun ja kunnan irtaimistoa. Myyntiin tulee vanhoja pulpetteja, tuoleja ja opetusvälineitä. Tavaraa on kertynyt normaalin käytöstäpoistumisen ohella koulujen lopettamisien ja muuttojen myötä.

Huutokauppa
Penaali ja kyniä pulpetin lokerossa
Yle

Lappajärvi järjestää loppukesästä mittavan huutokaupan kouluirtaimistosta. Pulpetteja, vanhoja opetusvälineitä sekä muuta käyttökelpoista mutta kouluille tarpeetonta tavaraa on kertynyt muun muassa siksi, että Lappajärven kirkonkylän ala-aste siirtyi keskikoulun tiloihin pari vuotta sitten. Myyntiin tulee myös Länsirannan ja Rantakankaan koulujen ylijäämävarastoja.

– Myytävät tavarat ovat sellaisia, mitä ei enää tarvita, mutta mitä opettajat eivät halua heittää pois, kertoo Lappajärven peruskoulun rehtori Matti Mäkelä.

Ei uusimpia, mutta ei myöskään vanhimpia tavaroita

Lappajärven kunnanhallitus antoi alkuviikosta kunnan kouluille valtuutuksen ison kouluirtaimistohuutokaupan järjestämiseen. Mäkelän mukaan huutokaupan tulot tuovat apua taloudelliseen tilanteeseen.

Saataisiin se tavara uudelleenkäyttöön ja kouluille siitä jotain apua, kun meidän määrärahat ovat pienet

Lappajärven peruskoulun rehtori Matti Mäkelä

– Saataisiin se tavara uudelleenkäyttöön ja kouluille siitä jotain apua, kun meidän määrärahat ovat pienet.

Kansakouluajan irtaimistoa, kuten kahdenistuttavia pulpetteja ei myyntiin päädy. Sen sijaan vanhoja kuva- ja opetustauluja voi tulla myyntiin.

– Siellä voi olla erinäköistä vanhaa materiaalia, mitä on tarvittu opetuksessa, mutta mitä ei enää käytetä. Osa tavaroista saattaa olla tärkeitä esimerkiksi, jos on itse ollut kyseisessä koulussa ja käyttänyt tavaroita, Mäkelä kertoo.

Huutokauppa tapahtuu tällä tietoa koulujen alkamisten jälkeen elokuussa. Mäkelän mukaan opettajat arvioivat, mitkä koulun irtaimistosta on vielä koululle hyödyllistä ja mikä voidaan myydä. Innokkailla huutajilla on siis parisen kuukautta valmistautumisaikaa huutokauppaan.