Hyppää sisältöön

Eroottinen kirjallisuus pääsi paraatipaikalle kirjastossa

Aiemmin piiloteltu tai muiden tyylilajien sekaan upotettu eroottinen kirjallisuus elää kultakautta. Tämä huomattiin porilaisessa pikkukirjastossa. Suuren kysynnän vuoksi kirjaston henkilökunta päätti tarjota erotiikkaa asiakkailleen entistä näkyvämmin.

Kuva: Yle

Eroottinen kirjallisuus on kovassa nosteessa yksinkertaisesti siitä syystä, että sitä halutaan lukea. Porin Sampolan kirjastossa sen huomaa lainausten määrästä. Sampolassa erotiikkaa ei ole haluttu enää piilottaa osaksi muita kategorioita.

– Kyllä lainaukset ovat nousussa tässä tyylilajissa. Ei niitä kirjotettaisi, jos niitä ei haluttaisi lukea., sanoo kirjastonjohtaja Siina Vieri.

On ajateltu, ettei naisia erotiikka kiinnosta, kun niille eivät kelpaa jallut ja kallet.

kirjastonjohtaja Siina Vieri

Avoimuuden lisääntymisellä on myös on kirjalliset varjopuolensa. Siina Vieri antaa monille genren kirjoille heikon arvosanan.

– Erotiikan varjolla on todella helppo tällä hetkellä julkaista mitä tahansa kuraa ja se myy, Vieri sivaltaa.

Seksikirjat "katosivat" ennen vanhaan helposti

Kirjastonjohtajan mukaan romanttiseroottisesti latautunut lukemisto on aina kiinnostanut naisia. Esimerkkinä hän mainitsee hyvin suositut harlekiininovellit.

Kyllä naisiakin kiinnostaa, mutta ei välttämättä sellainen hardcore-jyystö.

kirjastonjohtaja Siina Vieri

– On ajateltu, ettei naisia erotiikka kiinnosta, kun niille eivät kelpaa jallut ja kallet. Nyt on viimeinkin tajuttu, että kyllä naisiakin kiinnostaa, mutta ei välttämättä sellainen hardcore-jyystö.

Jokaisen suomalaisen ei kuitenkaan ole vieläkään helppo lainata seksiin painottuvaa teosta. Lainauspisteellä kirja ojennetaan väärinpäin tai nide saatetaan jopa varastaa.

– Aikanaan ainakin erotiikka- ja seksitietokirjat tuppasivat katoamaan kirjastosta. Ylipäätään kirjojen varastaminen on kyllä vähentynyt.

.
.