1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. keittiömestarit

Savolaiskaviaari maistui huippukokeille

Joukko ranskalaiskokkeja kävi maistelemassa varkautelaiskaviaaria. Katso videolta, miten mestarit kommentoivat suomalaisten kasvattamien sampien antimia.

Kaviaaria kämmenensyrjällä

Ryhmä ranskalaisia huippukokkeja kävi tiistaina tutustumassa kaviaariin Carelian Caviarin tuotantolaitoksella Varkaudessa. Vastaanotto savolaiskaviaarille oli keittiömestareiden keskuudessa innostunut. Suomalainen herkku tuntui kiinnostavan etenkin lisäaineettomuutensa ansiosta.

Vieraat pääsivät kiertämään myös tuotantolaitoksen tiloissa ja näkemään, miten sammet elävät altaissa.

Eräs vieraista, Ranskan presidentin pääkeittiömestari Guillaume Gomez, mieltyi neljästä tarjotusta kaviaarilaadusta varsinkin yhteen. Sitä hän ei voinut kommentoida, aikooko hän tarjota kotimaassaan savolaiskaviaaria itse presidentille.

Gomez totesi, että savolaiskaviaarille löytyy varmasti markkinarako Ranskan vaativilta elintarvikemarkkinoilta. Samaa kommentoi myös Ranskan MasterChef-ohjelman tuomaristossakin vaikuttava huippukokki Amandine Chaignot.

Katso videolta tunnelmia ranskalaisvieraiden tutustumiskäynnistä varkautelaisella kaviaarintuotantolaitoksella.