Keskussairaalan uudesta siivestä halutaan tarkat hinta-arviot

Kyselyt taloteknisistä kustannuksista ovat lähdössä liikkeelle, jotta hankintapäätös voitaisiin tehdä elokuussa. Vanha osakin tarvitsee kunnostuksen runkoon saakka.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Luonnoskuva keskussairaalan päivystys- ja vuodeosastorakennuksesta.
Eksote

Etelä-Karjalan keskussairaalan laajennusosan hinnasta halutaan tarkat arviot ennen rakentamispäätöstä. Uuden päivystys- ja vuodeosastosiiven talotekniikasta ja rakennesuunnittelusta on lähdössä kyselyt urakoitsijoille.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallitus käsittelee kilpailutuslupaa tänään keskiviikkona. Eksoten hallituksen päätettävänä on tänään myös arkkitehtisuunnittelijan valinta. Tavoitteena on, että lisäsiiven rakentaminen voisi käytännössä alkaa noin vuoden kuluttua.

Todennäköisin sijoituspaikka on Kahilanniementien varressa pysäköintitalon kyljessä. Eksote on varautunut sijoittamaan uusiin tiloihin noin kuusikymmentä miljoonaa euroa.

Tornia tuskin puretaan

Eksoten tekninen johtaja Juhani Ahokas kertoo, että suunnitelmat keskussairaalan vanhan torniosan eli nykyisten vuodeosastojen käytöstä eivät ole viime kuukausina edenneet. Niitä on ajateltu lähinnä toimisto- ja poliklinikkakäyttöön.

Ahokkaan mukaan Eksotella on tilapula, kun myös Valto Käkelän kadun kerrostaloissa sijaitsevat mielenterveyden, sosiaalipuolen ja hallinnon tilat ovat vanhat ja epätarkoituksenmukaiset.

Joka tapauksessa sairaalatorni tarvitsee perusteellisen peruskorjauksen sisäilmaongelmien vuoksi jollakin aikavälillä. Poliitikkojen esille tuoma purkaminen on sairaalan toiminnan kannalta Ahokkaan mukaan jokseenkin poissuljettu vaihtoehto.