Sakko tepsi: Turhat palohälytykset vähenivät Varsinais-Suomessa

Sakkoja kirjoitettiin viime vuonna satoja. Turhien hälytysten määrä putosi selvästi.

hälytysjärjestelmät
Paloauto
Yle

Paloautot starttaavat yhä harvemmin automaattihälytysten vuoksi Varsinais-Suomessa. Syynä automaattihälytysten harvenemiseen on yli vuosi sitten käyttöön otettu sanktio. Kolmannesta, lyhyen ajan sisällä tulleesta, turhasta hälytyksestä ropsahtaa 740 euron sakko.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palotarkastajan Jukka-Pekka Aallon mukaan uudistuksen jälkeen yrityksissä ja hoitolaitoksissa onkin herätty pohtimaan hälytyslaitteiden sijoittelua ja kuntoa.

– Ennen ei tarvinnut maksaa vaikka oli piha paloautoja täynnä. Nyt tulee tehtaiden, yritysten ja hoitolaitosten johtokin katsomaan, että ei kai me tällaisia maksella, Aalto sanoo.

Sakkoja kirjoitettiin viime vuonna hieman alle 300 kappaletta. Automaattihälytyksiä palokunta kävi tarkastamassa yli 1 700. Edellisvuonna automaattihälytyksiä tarkistettiin 152 enemmän.

Kärynneestä ruuasta tai salamaniskusta sakkoa ei saa, mutta jos unohtaa sulkea hälytyslaitteen siivouksen ajaksi tai hälytys johtuu viallisesta laitteesta, muistutusta on luvassa.